Ryzen Threadripper fogadására képes microATX-es alaplapot mutatott be az ASRock

2018. január 04.
1.2861
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Bár csak pár napot kell várnunk a CES 2018 indulására, az ASRock azonban már ma ellőtte az egyik nagy bejelentését, így lehullt a lepel egy új Socket TR4-es microATX méretű alaplapról, melyet X399M Taichi név alatt találhatunk majd meg a boltokban.

A kérdéses deszka egyik legnagyobb erénye nem más, minthogy ez a világ első olyan microATX alaplapja, ami képes a Ryzen Threadripper fogadására, vagyis az AMD HEDT platformja most már kis méretű gépekbe is beszerelhetővé válik, de természetesen a lapon bőven van hely más bivalyerős hardverek szerelésére is.

Ryzen Threadripper fogadására képes microATX-es alaplapot mutatott be az ASRock - 2. kép

Az ASRock például rögtön három x16-os PCI Express 3.0-s foglalatot is feltett az X399M Taichi-ra, de lesz itt 11 fázisú tápellátást, a szokásos U.2 és M.2 csatlakozókat, Ethernet és USB 3.1-es portokat - ebből kettő már 10Gbps-es lesz -, illetve az összes kötelező ki- és bemeneti nyílást tartalmazza, amelyek mellé igencsak kellemes dizájn is társult.

Ryzen Threadripper fogadására képes microATX-es alaplapot mutatott be az ASRock - 3. kép

Érdekesség, hogy az ASRock gondolt az Intelesekre is, így lényegében ugyanennek az alaplapnak elkészül az X299M Extreme4 névre keresztelt, másik gyártót támogató változata is, amibe nem Ryzen, hanem Core X processzorokat illeszthetünk majd bele.
3 hozzászólás

petrovicsz

1 éve, 5 hónapja és 27 napja

Wow de rohadt dizájnos!

válasz erre

totyak

1 éve, 5 hónapja és 27 napja

Meg sem kérdezem mennyibe kerül

válasz erre

Tommy

1 éve, 5 hónapja és 27 napja

Nagyon keményen néz ki ez a deszka!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Derekhun profiljagery1113 profiljaiPet profiljarDAVE profiljaManiac profiljaPajti24 profiljaWarriorAutobot profiljaSkaterKakas profilja