Rövidesen Kína lehet a videójátékok legnagyobb piaca

2008. február 19.
1.7041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Az Electronic Arts jóslata szerint két-három éven belül a kínai piac beérheti, sőt akár le is körözheti a régióban ma vezető Japánt és Dél-Koreát.

Legalábbis ami a videójátékok iránti keresletet illeti. Nem szükséges ugyanakkor különösebb jóstehetség az EA prognózisához, Kína ugyanis ma a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságával bír, és mivel nagyjából másfél milliárd lakosa van, így óriási piacot jelenthet a játékprogramok kiadóinak is.

A vörös Kínában az utóbbi időben a liberalizmus szele fujdogál. Furcsa szeglete a világnak ez az ország. Még mindig jelen van az erős állami kontroll, ugyanakkor gazdasága szabad piacgazdaság. Ez utóbbi meghonosításának köszönhetően az elmúlt néhány esztendőben hihetetlen fejlődésen ment át az ország, és az idei év fordulópont lehet Kína történelmében, az olimpia révén ugyanis megmutathatja a világnak megújult arcát a kínai sárkány.

A videójátékok iránti kereslet tetemes részét Ázsiának ezen szegletében elsősorban az online szerepjátékok teszik ki. A hagyományos játékoknak, illetve a játékkonzoloknak nincs akkora hagyománya Kínában, mint a környező országokban. Rövidesen azonban gyökeres változás várható ilyen téren is, a kiadók pedig azon munkálkodnak, hogy minnél nagyobb szeletet vághassanak maguknak a hatalmas vörös tortából.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Kína mindig is fejlődő volt, és ott sok a kocka is röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja