Richard Marks: A Kinect jó!

2011. március 22.
2.3571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A PlayStation Move méltán elismert kiagyalója, Dr.

Richard Marks egy közelmúltban adott interjújában szavakba öntötte véleményét az Xbox Kinect-ről, és konkurencia ide vagy oda, állásfoglalása közel sem elmarasztaló a friss termékkel kapcsolatban, sőt, egyenest elismerően nyilatkozik róla: "Szerintem nem volna helyes, ha úgy gondolnátok, nem tartom remek dolognak a Kinect létrejöttét iparunkban. Ez a technológia egyben az én területem is. Szeretem látni ezeket az új termékeket felbukkanni, és valamennyi vállalatnak azon kéne ügyködnie, hogy tovább fejlessze ezeket a dolgokat a saját meglátása szerint." Olvassátok el a többit is!

A Kinect remek táncoláshoz, de nem jó RTS-ekhez (real-time strategy)


Richard Marks: A Kinect jó! - 2. kép

Nem megkérdőjelezhető a Dance Central sikere a platformon, ennélfogva az sem képezi vita tárgyát, hogy a Kinect kifogástalanul teljesít, ha a táncparkettre lép. És a többi? Mi van például az RTS-sel?
Richard Marks így vélekedik erről:

"A Kinect, mint kamera nagyon is jó, ugyanakkor az általa nyújtott lehetőségek spektruma igen csekély. Kitűnő táncoláshoz. Ehhez kétség sem fér. Táncoláshoz nagyszerű! De ugyanez nem mondható el a first-personos lövöldözős, vagy RTS játékokról. Ezek egész egyszerűen értelmetlenek így önmagukban a Kinect-en.
(...) Játszhatnál egy lightosabb verziójú RTS-t, de az teljesen más lenne."


A Kinect mikrofonja jobb, mint amire számítottak

Richard Marks szerint a mikrofon lenyűgöző - azonban továbbra is hagy némi kívánnivalót maga után:

"Úgy látom, a Kinect sokkal jobban teljesített ezen a területen, mint gondoltam volna. Kipróbáltam a Kinect-et a voice networks-ön, jobb, mint arra számítottam. De nehéz használni és kicsit még mindig merev. Úgy kell beszélned, ahogy szeretné, hogy beszélj. És mintegy változtatnod kell magadon, hogy igazodhass hozzá. Mindnyájan láttátok már a Star Trek-et, ott csak szimplán beszélnek a számítógépekhez, mintha az pusztán egy másik személy lenne.
Még mindig mérföldekre vagyunk attól, hogy beazonosítsuk: a géphez beszélsz, vagy valaki máshoz a szobában? És mindezt anélkül, hogy túl kötött kezelést igényelne. Azt hiszem, itt még nem tartunk. Ám úgy vélem, ez [a Kinect] jó, ez egy jó megközelítés. Számos fontos információt tartalmazhat a hang, mint olyan."



Richard Marks: A Kinect jó! - 3. kép

Dicséretes, hogy Marks mindezt annak tükrében fejti ki, hogy a Kinect valahol a horizont vonalán hagyta maga mögött a Sony Move termékét népszerűség és eladás tekintetében egyaránt. Persze, abban is igaza van, hogy a Kinect sem pihenhet meg a szirten, hisz még messze a csúcs, tovább kell kapaszkodnia egyre feljebb és feljebb, fejleszteni és finomítgatni kell, hogy megérdemelt glóriával kerülhessen be a szórakoztató-hardverek történelemkönyvébe.
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 17 napja

Hát ezt a véleményét nem osztják olyan sokan!mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja