Riccitiello: A kalózkodásban is üzletet lát

2009. december 09.
1.7071
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Yoyo profilja, adatai
Yoyo
Az Electronic Arts egyik vezéregyénisége, John Riccitiello a kalózkodást nem tekinti olyan vészesnek, inkább úgy véli, a tört játékok nagy része lehetőséget ad arra, hogy még többet adjanak el egy játékból.

Az ok egyszerű: " A kalózok el tudják ugyan lopni az alap játékokat, de a kiegészítőket nem." Riccitiello reményei szerint a tört játékokat használó emberek egy idő után beruháznak a játékba, vagy legalább megveszik az adott programhoz tartozó letölthető tartalmakat. Manapság egy új játékhoz rengeteg apróság található a neten, amivel kibővíthető az élmény, és amiért a játékosok nagy része hajlandó fizetni.

Szemben a zeneiparban látható boszorkányüldözéssel, Riccitiello jóval nyugodtabban beszél a témáról. Véleménye szerint az EA igyekszik olyan szolgáltatásokat nyújtani a játékokban, amivel a kalóz szoftvereket használó emberek is meggyőzhetőek arról, hogy érdemes pénzt áldozni egy játékba. " A fogyasztók szeretik, ha a cégek tovább foglalkoznak egy játékkal, újabb tartalmakat hoznak létre. Ha az emberek kedvelik az adott játékot, akkor nagyon örülnek az újabb kiegészítőknek, és ezért pénzt is hajlandóak adni. Ebben kell megkapaszkodnunk, és azt elérni, hogyha a játékot nem vették meg az emberek, akkor legalább a letölthető tartalmakba ruházzanak be, hiszen nekünk ezekből is van bevételünk."
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja