Resident Evil: The Darkside Chronicles: Masachika Kawata és Kentaro Noguchi szemszögéből

2009. március 11.
2.9751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A legfrissebb Famitsu magazinban hullt le a lepel a legújabb, régebb óta pletykálgatott, Resident Evil játékról, amely immáron nyilvánvalóan létezik és pontos címe is van: Resident Evil: The Darkside Chronicles.

A Capcom producere, Masachika Kawata és a játékot fejlesztő Cavia stúdió producere, Kentaro Noguchi szóltak néhány szót a frissen felszínre került fejlesztésről. A produktum a korábbi, Resident Evil: Umbrella Chronicles folytatása lesz.

De akkor vajon miért nem biggyesztik oda egyszerűen a kettes számozást? A két uraság állítására hivatkozva ennek oka nem más, mint, hogy Leon S. Kennedy és Claire Redfield kalandjában már nem az Umbrella Corporation játsza az ellenség szerepét. A történet szerint 1998 szeptemberének 29. napján járunk, a Resident Evil 2-ben megismert városkában, Racoon City-ben, amelyet a T-Vírus változtatott egy élőhalottaktól hemzsegő, forrongó pokollá.

Az alcímben szereplő Darkside, a Resident Evil sorozat olyan történeti állomásaira utal, amelyeket még nem fedezhettünk fel korábban, továbbá a karakterek sötétebbik oldalait is megvillantja majd. A The Darkside Chronicles megörökli az előd műfaját, rail shooter lesz, ám sokkal horrorisztikusabb környezet, illetve hangulat keríti majd a játékost hatalmába, emellett úgy érezzük majd, mintha egy vadonatúj játékkal játszanánk, mutatott rá a két producer. A játék nem a Resident Evil 2 közvetlen, lövöldévé való konvertálása, viszont találkozhatunk majd a második epizódban megismert karakterekkel is, mint például Shelly Birkin-nel.

Az Umbrella Chronicles folytatásában a fizikai modell kiváló lesz, állítják az urak, a Havok engine segítségével, valamint ezúttal már a partnerünket is láthatjuk majd magunk előtt a képernyőn akciózni a szingli módozatban. Mit ígérnek még? Többszöri végigjátszási késztetést, ami igen pozitív szándék, tekintve, hogy alapjáraton nem egy hosszú játékra számítunk személyében. Fontos a szavatosság, erre is ügyelnek majd, sőt, a dinamikus nehézségi rendszernek köszönhetően többen találják majd meg benne számításaikat.

A Resident Evil: The Darkside Chronicles jelenleg nem rendelkezik megjelenési dátummal, de a hírek szerint már 35%-os készültségi állapotban leledzik, ergo, nem most csaptak már a lovak közé, de nem is a közeljövőben kerül a polcokra. További részletek várhatók az elkövetkezendő napokban, hónapokban, maradjatok velünk.
2 hozzászólás

FutuRetrO

16 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ezt a Famitsu hozta le, és mivel többes számban beszéltek a bejelentések kapcsán a Capcom, nem ez volt az utolsó, bár a Wii-t illetően biztosan. Én is nagyobb durranásra számítottam, bíztam abban, hogy egy ilyen megmozdulásnak nem kerítenek majd ekkora feneket, de mégis, tévedtem.

válasz erre

Ryo san

16 éve, 5 hónapja és 1 napja

Ez volt az a hatalmas bejelentés amire annyira gyúrtak napok óta??Kár volt...meglepődött smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja