Rengeteg stúdió készít játékot Oculus Rift-re: íme az első bejelentések!

2015. június 12.
1.6751
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A tegnapi Oculus Rift eseményen nem csak a VR headset végleges változata került megmutatásra, hanem az is kiderült, hogy rengeteg stúdió készít már videojátékot a háttérben az új technológiához.

Hogy az E3 során mennyi alkotás kerül majd tényleges bemutatásra azt nem tudjuk, ellenben olyan csapatok álltak már az Oculus Rift mögé, mint a Square Enix, az Insomniac Games, a Climax Studios, a 4A Games, a Carbon Games, a Harmonix, a High Voltage Software vagy a Ready at Dawn.

Az Oculus-team bejelentette egyébiránt, hogy minden független fejlesztőcsapatot nagyobb pénzösszegekkel támogatnak, ha úgy határoznak, hogy VR headsetjükre készítene egy videojátékot. A fentiek közül egyébiránt már most bemutatta első, Oculus Rift-re érkező alkotását az Insomniac Games és a Gunfire Games csapata.

Ebből kiderült, hogy az Insomniac egy Edge of Nowhere című művet fejleszt, ami egy külső nézetes kalandnak ígérkezik az Antarktika hegyeiben. A játékosok feladata az lesz, hogy egy kissé szürreális világban felkutassák egy eltűnt expedíció tagjait.



A Gunfire Games srácai - akik a Darksiders-t fejlesztő Vigil Games-ből alakultak - egy Chronos című kalandos szerepjátékról rántották le a leplet, amelyben a játékosok feladata az lesz, hogy megvédjék otthonukat a gonosztól, amihez le kell ereszkedniük egy ősi labirintusba, ahol sötét titkokkal találkozhatnak majd.



A többi csapat egyelőre még csak címekkel dobálózott, így a CCP a korábban bemutatott EVE: Valkyrie-t hozza el a masinára, és míg a High Voltage Softare egy Damaged Core című alkotással, addig a Carbon Games egy Airmech című videojátékkal készül.
6 hozzászólás

totyak

9 éve, 7 hónapja és 13 napja

A legtöbb fejlesztő nyilván rámegy legalább egy játékkal ezekre a szemüvegekre. Aztán majd kiderül mennyire lesz kelendő.

válasz erre

Santonio

9 éve, 7 hónapja és 13 napja

Wow micsoda felhozatal! meglepett smiley Na nézzük a vidiket. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 7 hónapja és 13 napja

Egy új Crysis is készülhetne hozzá. mosolygó smiley

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 7 hónapja és 13 napja

Az Edge of Nowhere egész tetszetős. Reméljük szimpla verzióba is lesznek.

válasz erre

PaulMarloW

9 éve, 7 hónapja és 13 napja

kylx írta:
kezdődik... mosolygó smiley
ÉS folytatódni is fog...ez a jövő....

válasz erre

kylx

9 éve, 7 hónapja és 13 napja

kezdődik... mosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
E3 2015
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja