Rendszerösszeomlások az Apple Windows bootoló szoftverében

2006. április 15.
1.7281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Apple nemrég kiadott szoftvere, a Boot Camp, mely lehetővé teszi Windows operációs rendszer Macre történő telepítését, a jelek szerint még nem teljesen kiforrott.

Az Apple.com fórumán sokan jelezték, hogy gondok vannak a Boot Camp szoftverrel. A Windwos telepítésénak gátja a közös processzor-architektúra után már csupán a bootolás különböző megközelítése volt. A PC-k a BIOS alapján töltötték be a rendszert, míg az Apple saját bevált rendszerét használja.

A helyzet feloldására megszületett a Boot Camp, mely képes két operációs rendszer közötti választási lehetőséget biztosítani. A szoftver is csupán úgy képes erre, ha két különbözőképpen formázott partícióra osztjuk merevlemezünket, az egyik a Windows, a másik a Mac OS X számára lesz fönntartva. A gond érdekes módon úgy jelentkezik, hogy a Windows betöltése után nem tudunk többet Mac OS X-et elindítani. A fórumon több lehetséges megoldási módot is felvázolnak a, jellemzően lelkes Apple felhasználó, hozzászólók, ám ezek messze túlmutatnak egy átlagos felhasználó számítástechnikai ismeretein.
1 hozzászólás

Dr.Benzin

10 éve, 10 hónapja és 13 napja

Jó cikk mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
fighterlaci profilja