Rendőrségi intézkedés a CeBit-en: Bezáratták a Meizu standját

2008. március 07.
1.7901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Csendben csordogál az idei CeBit Hannover-ben, illetve volt ez így a tegnapi napig.

Furcsa közjáték szemlélői lehettek azok a vendégek, akik a kínai Meizu standjának környékén jártak, mikor is egyenráhusok csaptak le a kiállítóra. A német hatóság nemes egyszerűséggel bezáratta a standot, szabadalmi jogok megsértésére hivatkozva, egyebet azonban nem közöltek az üggyel kapcsolatosan. A cég standja jelenleg üresen árválkodik, a német rendőrség gyakorlatilag mindent lefoglalt tőlük.

Szabadalmi jogok megsértése és az élelmes kínai kereskedő esete. Nem szeretnénk rosszmájúnak tűnni, de határozottan dé ja vu érzés fogott el, mikor kipattant az ügy. Volt már rá ugyanis számos eset, hogy eme két szószerkezet egy azon mondatban szerepeljen. A legújabb példa erre a kínai autóipar eszeveszett fejlődése, mely olyan autókat termel, melyek kísértetiesen hasonlítanak a komoly hagyományokkal bíró francia és német autóipar remekeire.

Jelen esetben - állítólag - az Apple terméke, az iPhone jutott a klónozás sorsára, illetve talán csak jutott volna, míg a német rendőrség úgy nem gondolta, hogy megakadályozza a Meizu smart phone-jának bemutatóját, melyet az idei CeBit expo-ra időzítettek. A rendőrség azt ígérte, később bővebb tájékoztatást ad az üggyel kapcsolatban, valamint azt is elárulták, hogy a standbezárás egy átfogó akció része volt, melynek során a szemle számos résztvevőjét ellenőrizték. A kínai vállalat illetékese úgy nyilatkozott, hogy nem az M8-as készüléküket kifogásolták, hanem az egyik MP3 lejátszójukkal kapcsolatban merült fel hasonló gyanú a hatóság részéről.
nincs még hozzászólás

 
Minden hír, videó és cikk
CeBit 2008
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja