Reklámmentes az Opera böngészője mostantól

2005. szeptember 20.
2.1721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A mai napon eltávolította az Opera szoftvercég böngészőjéből az éktelen reklámcsíkot.

Jon S. von Tetzchner, az Opera Software alapítója és vezérigazgatója azzal indokolta a reklámok száműzését, hogy ezáltal szeretnének a jövőben még több felhasználót megnyerni maguknak, mert eddig sokakat a reklámbanner gátolt meg a szoftver kipróbálásában. Eddig mindazoknál, akik az ingyenes verziót használták, megjelent egy reklámcsík, amit csakis a 34 eurós regisztrációs díj kifizetése után lehetett eltávolítani.

A felhasználók rohamos gyarapodása láttán azonban a cég úgy döntött , hogy mentesíti a böngészőt a nem kívánt hirdetésektől. Eskil Siversten, a cég szóvívője elmondta, bíznak abban , hogy ezentúl még többen veszik majd igénybe a reklámmentes Opera böngészőt.

"A böngészők harcában szeretnénk kivívni magunknak a második pozíciót"- számolt be a Financial Timesnak nagyra törő terveiről Tetzchner. Elemzők szerint világszerte az internetezők egy százaléka használja az Operát, míg az Explorert 87 % részesíti előnyben, ezt pedig a Firefox követi hozzávetőlegesen 8-10 %-os piaci részesedéssel.

A reklámmentes 8.50-es Opera máris letölthető a cég internetes oldaláról.

Kapcsolódó linkek:
Opera
2 hozzászólás

xpforever

5 éve, 11 hónapja és 9 napja

Mindenesetre nekem marad a firefox.

válasz erre

Shade

9 éve, 6 hónapja és 17 napja

Bölcs döntés volt, tényleg tuti böngésző lett mára.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

darkomen profilja