Rare: Túladott a 100 milliomodik játékán

2008. július 01.
1.7121
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Rare elért egy újabb mérföldkövet, hiszen a brit illetőségű fejlesztő stúdió 1985-ös fennállása óta több mint 100 millió példányban értékesítette szoftvereit viágszerte.

A céget 1982-ben egy angol testvérpár alapította, akkoriban viszont még egészen más néven futottak. A stúdió történelme eléggé szövevényes, ám amennyit most látnunk érdemes belőle az 1985-2008 közötti, sűrű időszak. A Rare mostanáig összesen 16 féle géptípusra fejlesztett, beleértve a Nintendo és a Microsoft konzoljait is.

A brit stúdió legtöbbet a japán konzolgyártó óriás, a Nintendo masináin időzött és egy termékeny időszakot éltek meg akkoriban, Rare Gold néven. 2002-ben a Microsoft kivásárolta a Nintendo-tól a cég 49%-os részesedését, innentől fogva ismét egy újabb időszámítás kezdődött, a nevük leegyszerűsödött és elindult a munka az amerikai konzolon. Nem volt olcsó vétel a redmondiak számára, nem csekély 375 millió dollárért cserélt gazdát a kiváló stúdió.

Attól a pillanattól kezdve a Rare kizárólag az Xbox konzolokra fejleszti a játékait, kivételt képez ez alól a handheld szegmens, ahol még továbbra is aktív a Nintendo javára. Nem kisebb nevek láttak napvilágot a stúdió falain belül, Microsoft-os színekben, mint a Conker: Live And Reloaded (Xbox), a Kameo: Elements Of Power (a játék fejlesztését még Nintendo Game Cube-on kezdték, majd Xbox-on folytatták, végül 360-on sikerült befejezniük), a Perfect Dark Zero (Xbox 360), a Grabbed By The Ghoulies (Xbox), vagy a Viva Pinata (Xbox 360)

Idén érkezik ez utóbbi folytatása, illetve a Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts is, amellyel végre trilógiává bővül a Nintendo 64-en útjára bocsájtott sorozat. A Rare büszkén és örömmel jelenti, hogy sikerült túladniuk a 100 milliomodik játékukon, ami természetesen egy emlékezetes, jubileumi darabszám. A srácok híresen sokat ülnek egy-egy játékon, de a minőség rendre állbaverős szokott lenni.

A kiváló munkát a jövőben tovább folytatják a redmondiak masináján és ki tudja? Lehet, hogy egy szép napon megülhetjük velük a 200 milliomodik eladott játékuk tiszteletére rendezett ünnepséget. Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik, valamint kitartást és remek játékokat. Ez utóbbit nem teljesen önzetlenül.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja