Rajtaütés Kanadában: 17 hacker rács mögött

2008. február 23.
1.6001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Összesen mintegy 45 millió amerikai dollárnak megfelelő kárt okozhattak azok a hacker-ek, akiket a héten fogtak el a kanadai hatóságok.

A bűnszövetkezetet tagjai kivétel nélkül fiatal férfiak, a legfiatalabb 17, a legidősebb 27 éves. Azzal vádolják őket, hogy szervereket törtek fel, vették át felettük az irányítást, és fertőztek meg PC-ket százezres nagyságrendben. Ha bűnösségük bebizonyosodik, fejenként akár 10 év fegyházat is kaphatnak.

Az eset a kanada keleti részén található Quebec államban történt. A gyanúsítottak szinte mindegyike más-más városból való. A 17 fős csoport három tagja, mint elsőszámú gyanúsított áll majd bíróság elé, őket tartják ugyanis az akciók értelmi szerzőinek. Módszerük minden egyes esetben ugyanaz volt, un. botnet szoftver segítségével vették irányításuk alá a távoli szervereket, és fertőztek meg mintegy 100.000 számítógépet világszerte. Az elkövetéseknek leginkább lengyel, mexikói és brazil felhasználók estek áldozatul. Az észak-amerikai államban első ízben lepleztek le hackerekből álló bűnszervezetet.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 7 hónapja és 20 napja

Elég nagy csapatra bukkantak a rend éber őrei. Csak azt nem értem, ha már feltörnek egy szervert, értékes adatokhoz jutnak. Miért jó nekik, ha megfertőznek csomó másik gépet?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja