Rács mögé kerülhetnek a Kazaa üzemeltetői

2005. december 15.
1.7791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Kazaa fájlcserélő üzemeltetői börtönbe kerülhetnek, mivel nem tartottak tiszteletben egy korábbi bírósági ítéletet.

A szóban forgó döntés értelmében a portál tulajdonosai e hónap ötödikéig fel kellett volna vértezzék rendszerüket egy kulcsszószűrővel, amelynek az lett volna a szerepe, hogy megakadályozza a jogilag védett tartalmak letöltését. Ennek teljesítése helyett azonban a Sharman Networks nevű anyacég az IP-címek alapján letiltotta az ausztrál felhasználók általi szoftverletöltést.

"Ezen a bíróságon kivételes esetnek számít az ítélet figyelmen kívül hagyása, és még senkire nem róttam ki szabadságvesztést... de valamikor el kell kezdeni"- nyilatkozta az ügyben érintett bíró, Murray Wilcox.

Tony Bannon, a kiadók jogásza elmondta, nem az a céljuk, hogy börtönbe juttassák a Kazaa tulajdonosait, de szerinte az IP-cím alapú letöltésszabályozással a Sharman Networks nem tett eleget a bíróság döntésének. A Kazaa védőügyvédje, John Ireland azonban nem osztja kollégája nézeteit, mivel ő úgy véli, hogy a szűrés helyetti szoftverletöltés-blokkolás tökéletesen összhangban van az ítélettel. A Kazaa-ügyben a bíróság jövő év január 30-ára tűzte ki a következő tárgyalást.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaDav2377 profilja