PS3 Move - Helyettesíti az egeret

2010. március 14.
2.6451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Helme profilja, adatai
Helme
Számtalanszor hallottuk már, hogy mennyire felgyorsult az elmúlt években a világ.

Gyakran gondolunk vissza a régi szép időkre, amikor még kinn labdáztunk a kertben, mert csak hírekből hallottunk olyan vívmányokra, mint a számítógép. Konzolok terén milyen nagy szám is volt a Sega Mega Drive II, majd pedig később a Nintendo 64, mely megreformálta a játékpiacot. A kicsik ? és a gyermek lelkű felnőttek ? sóvárogtak egy ilyen konzolért és várták, hogy Mario világa beszippantsa őket. Azóta természetesen eltelt már jó pár év, mely alatt teljesen átalakult a nemzetközi játéktrend. A Nintendo Wii berobbanása rámutatott arra, hogy mára a vásárlóknak az interaktivitás a legfontosabb, azaz ha teljesen bele tudják magukat élni a produktumba. Éppen ezért ? talán egy kicsit megkésve ? elindult a mozgásérzékelős háború, amit jelenleg a Wii vezet, de már a Sony és a Microsoft is nagyban fejleszt.

Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a PS3 Move az egésznek a nagy vesztese, de most a készítők beszámoltak a legújabb eredményekről, mely szerint teljes mértékben helyettesíti az egeret, így akár a Star Craft is minden fennakadás nélkül játszható lesz.

Anton Mikhailov elárulta, hogy a kiegészítő érzékenysége egy milliméter az X és az Y tengelyeken és körülbelül egy centiméter a Z tengelyen, ami tényleg figyelemreméltó eredmény.
2 hozzászólás

Lac

15 éve, 3 hónapja és 3 napja

Lehet, hogy lesz olyan terület, ahol leváltja az egeret, de nem hiszem, hogy a megjelenése miatt kollektívan lecserélné az összes PC használó a rágcsálóját. Az irodai alkalmazásokra maradni fog az egér, a játékok során pedig csak akkor lesz értelme a Move-nak, ha valamilyen szinten ki is használja azt az adott game. A sportjátékon és casual game-eken kívül nem is nagyon tudok elképzelni olyan kategóriát, ahol a mozgásérzékelőnek lenne értelme. FPS, RPG, TPS, RTS? Ezeket mind egérrel az igazi játszani...

válasz erre

Zoltan1992

15 éve, 3 hónapja és 3 napja

Szerintem az egeret nem lehet helyettesíteni. Miért próbálunk meg egy olyan terméket leváltani ami már évek óta működik, és mindenki által megszokott?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja