PS2-es emulátor PS3-on

2009. január 10.
8.4261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Helme profilja, adatai
Helme
Egy új és érdekes pletyka látott napvilágot.

Mint tudjuk, az első szériás 60 gigás Playstation 3 képes volt a PS2-es játékok futtatására. Bár nem mindegyiket tudta lejátszani, azért mindenki örült annak, hogy van benne egy ilyen nagyszerű funkció. Nem sokkal később elindult az árháború, így a Sony vezetősége parancsba adta, hogy a gyártási költséget jelentősen csökkenteni kell. Ekkor pecsételődött meg a PS2-es chip sorsa. Úgy döntöttek, hogy könyörtelenül kiszedik ezt a lehetőséget a 40 és a 80 gigás változatokból. Most mégis bíztató hírek keltek lábra. Ha minden igaz, akkor a Sony hamarosan gondoskodni fog arról, hogy mindegyik változat képes legyen PS2-es játékokat futtatni.

Egy nevét elhallgatni kívánó Sony-s képviselő kifejtette, hogy a chip eltűnésével, hamarosan egy emulátort fognak fejleszteni, mely segítségével mindenki élvezheti az előző generációs játékélményt. Elméletben, teljes mértékben megoldható lenne, mivel PSP-re is készült néhány emu, (bár ezek homebrew alkotások) melyek tökéletesen működnek. Az árháborúban jelenleg vesztes Playstation 3 ezzel a fogással jelentősen kibővíthetné a vásárlókörét, hiszen így felesleges lenne PS2-re beruházni.

Míg hivatalosan meg nem erősítik, addig kénytelenek vagyunk csak pletykaként kezelni a hírt.
3 hozzászólás

Vendég

15 éve, 2 hónapja

mikor lessz meg????????

válasz erre

Vendég

16 éve, 2 hónapja és 15 napja

megoldják.hálaistennek.ök versenyeznek a microsoftal,mi joljarunk...)))))

válasz erre

Rambo

16 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nagyon örülnék neki, de én néhány helyen meg úgy hallottam, hogy a 60 GB-os Ps3-akban volt néhány olyan alkatrész, ami a Ps2-es játékok emulálásához nélkülözhetetlen, így soha nem lesz a későbbi Ps3 verziókban emulálás.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja