Project V13: Egyelőre folytathatja a munkálatokat az Interplay

2009. december 13.
2.4531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Szeptemberben adtunk arról hírt, hogy a Bethesda és az Interplay perre megy a Fallout jogok miatt.

Ismert, hogy jelenleg nagyrészt az előbbi cég rendelkezik a licencekkel, miután az utóbbi eladta nekik, ám egy Fallout világban játszódó MMO elkészítésének jogait megtartotta magának az Interplay. A szerződésben azonban volt némi apró betűs rész is, amely kimondta, hogy ha egy bizonyos időpontig nem áll megfelelő készültségi állapotban a játék, akkor a Bethesda ráteheti a kezét a teljes Fallout örökségre.

Mivel az Interplay nem éppen rózsás gazdasági helyzetben van az utóbbi időben, ráadásul néhány concept arton kívül nem mutatott semmit a Fallout MMO-ként is emlegetett Project V13-ból, ám a licencen még mindig rajta ül, ezért az Elder Scrolls széria szülőatyja úgy gondolta, ideje a bíróság elé cibálni az ügyet. Eddig nem kaptunk semmilyen hírt, hogyan áll a per, ám egy mostani kiszivárgott információ szerint egy döntés már született. Ez még korántsem jelenti a végét a dolognak, és a stúdiók jogászainak valószínűleg lesz még dolga bőven, hogy bebizonyítsák igazukat, ám ez is valami. A bíróság ítélete szerint az Interplay egyelőre folytathatja a munkálatokat a Project V13-on, amíg le nem zárják az ügyet. Ez nem jelenti azt, hogy a végén is ők örülnek majd, de legalább addig is munkába temethetik bánatukat.

A másik vitás kérdésben is ugyanez a döntés született, azaz az idén újfent kiadott régebbi Falloutokat továbbra is árusíthatja az Interplay, természetesen egyelőre csak a végső döntés megszületéséig.
2 hozzászólás

Vendég

14 éve, 8 hónapja és 20 napja

De akkor már inkább össze fognának és csinálnának egy jót mint sem hogy 1 csóróbb csapat össze hány valamit kutya futtábanszomorú smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 6 hónapja és 12 napja

azért nem valami jó, hogy idáig kell süllyednie ennek az iparnak is.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja