Problémákat okozhat a kritikus Windows javítófolt

2005. október 20.
1.8961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft bejelentette, hogy egyes felhasználók problémákkal szembesültek a négy kritikus Windows biztonsági rés kijavítására kiadott javítófolt letöltése után.

A Windows XP, Windows 2000 és Windows Server 2003 operációs rendszerekhez kiadott MS05-051 biztonsági frissítés letöltése és telepítése a Microsoft közleménye szerint komoly gondokat okozhat, így például meggátolhatja a felhasználók belépését a rendszerbe, illetve blokkolhatja egyes alkalmazások letöltését vagy elindítását, beleértve a Windows tűzfalat is.

A rendellenességek azoknál a felhasználóknál léphetnek fel, akik módosították %windir% könyvtáruk belépést ellenőrző rendszerének eredeti beállításait, ezért a normális működés helyreállításához vissza kell állítani a Windows mappát és a COM+ katalógust alapállapotába. Ehhez a Microsoft útbaigazítást is ad, szintén a már említett angol nyelvű közleményében.

A MS szerint a probléma nem befolyásolja a javítófolt hatékonyságát, azaz a frissítés ettől függetlenül is védelmet biztosít a hackertámadásokkal szemben. A szoftveróriás eddig csak korlátozott számú bejelentést kapott a folttal kapcsolatos meghibásodásokról, azonban jelenleg is még vizsgálják az ügyet.

Kapcsolódó linkek:
A Microsoft közleménye
1 hozzászólás

Shade

9 éve, 3 napja

Hát, miné több frissítés jön hozzá annál ****abb lesz...

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaImperator profiljaMarduk profilja