Próbaüzemmódba állt a Powerset

2008. május 12.
1.8411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Egy merőben új keresőszolgáltatás áll mától a felhasználók rendelkezésére.

Igaz, a Powerset fejlesztőire még sok munka vár a végleges változatig, a próbaverzió révén azért bepillantást nyerhetünk a Powerset környezetébe, amely valóban képes újat mutatni az eddig megismert keresőkkel szemben, és ez nem csupán rossz marketingszöveg, a Powerset jóval hatékonyabb eszközzé válhat az alkalmazott újfajta megoldásoknak hála.

Ha lényegre törően szeretnénk meghatározni a Powerset újdonságát a "hagyományos" keresőkkel szemben, azt kell mondanunk, hogy az új kereső egyszerűen okosabb úgymond.

Az első benyomások határozottan pozitívak a Powerset-el kapcsolatban. Igaz ugyan, hogy a találatok száma meglehetősen alacsony számot takar egyenlőre, azonban a találatok mind hasznos információt rejtenek a keresett szóval kapcsolatban, mintha csak valami online lexikont lapozgatnánk.

A Powerset erényeit Scott Prevost produkciós igazgató ecsetelte. Elmondása szerint a kereső a keresett szó "jelentésére keres rá, nem pedig szavakra". Azaz jóval komolyabb gondot fordítanak az egyes oldalak indexelésére, és tartalmára való tekintettel rakják azt a keresési eredményekbe, nem pedig a keresett szavakon van a hangsúly.

A Powerset teljes értékű verziójának csatasorba állítása idén őszre várható, addig is a fejlesztők várják a felhasználók visszajelzéseit az új szolgáltatásról.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Még mindig a Google-ra esküszök, sosem használtam mást, és nem is fogok előreláthatólag.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja