PRIMERGY TX150 - SATA szabványt támogató Fujitsu Siemens szerverek

2004. január 21.
1.4171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új Intel-alapú PRIMERGY TX150 SATA szerverét, amely támogatja az innovatív hot-plug SATA (Serial Advanced Technology Attachment) technológiát.

A vállalat úgy látja, a piac megérett a változásra. Egyre nagyobb kereslet mutatkozik a magasabb teljesítményű, megbízhatóbb, ugyanakkor kisebb méretű szerverek iránt, egyre több háttértárszállító választja fejlesztéseikor a párhuzamos helyett a soros technológiát.

A kis- és középvállalatok adattárolási rendszerük bevezetésének, adminisztrálásának és testre szabásának, valamint a biztonsági mentés elvégzésének megkönnyítésére megfizethető árú megoldásokat keresnek. A PRIMERGY TX150 SATA megfelel a felsorolt követelményeknek, így középtávon a SATA felváltja a jelenleg alkalmazott IDE/P-ATA (Integrated Drive Electronics/parallel ATA) szabványt.

A PRIMERGY TX150 SATA legfőbb jellegzetességei a fejlett technológia, a funkcionalitás és a nagy teljesítmény, így ideális megoldás a kis- és középvállalatok számára. A kompakt és költségkímélő rendszer fáj- és nyomtató megosztási célokra, webszerverként, vagy átjárók, tartományok és tűzfalak kommunikációs szervereként egyaránt használható. Az új rendszer nagy sávszélességet és - az IDE P-ATA szabványra jellemzőhöz képest - jobb bővíthetőségi jellemzőket kínál. Innovatív képességei a hagyományos üzletmenetben éppúgy hasznosnak bizonyulnak, mint speciális ágazati és irodai alkalmazások futtatásakor.

Az Intel Pentium 4 processzort tartalmazó, univerzális PRIMERGY TX150 SATA szerver a SCSI (Small Computer System Interface) megoldásoknál kedvezőbb áron kapható, mivel egy hasonló méretű SCSI lemez áráért két SATA merevlemez vásárolható (a szerver maximálisan négy merevlemez befogadására képes). A RAID 1-es vezérlők és az üzem közben aktiválható merevlemezek nyújtotta adatvédelem növeli a megbízhatóságot, mérsékli az üzemkiesési időt és javítja a skálázhatóságot.

Ezeket az előnyös tulajdonságokat az új interfész-szabványként alkalmazott, korszerű SATA technológia teszi lehetővé. Az új szabványnak köszönhetően két vagy több merevlemez használata esetén a beépített RAID 0/1/10 funkcióval rendelkező, kedvező árú SATA merevlemezek adatbiztonságot és teljesítményt fokozó képességei folyamatosan érvényesülhetnek. A technológia a hasonló SCSI-modellek teljes RAID és hot-plug funkcióskáláját biztosítja.

A Fujitsu Siemens Computers ServerView szoftvercsaládjával kiegészítve az opcionális alaplaphoz tartozó szerver felügyeleti vezérlő kiterjedt menedzselési lehetőségeket biztosít a felhasználó számára. A távfelügyeleti rendszernek köszönhetően a rendszer LAN-hálózaton keresztül is ki- és bekapcsolható, a távoli konzol kimenet még abban az esetben is elérhető, ha az operációs rendszer már nem fut.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 6 hónapja és 19 napja

Mai napig mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja