Prediktív szövegbevitel PC-n

2005. április 02.
2.3321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A kanadai WordLogic egy olyan szoftvert adott ki "Predictive Keyboard" néven, amelynek segítségével elég a szavak első néhány betűjét begépelni, a többit pedig a program automatikusan kiegészíti.

A mobiltelefonos sms-alkalmazásoknál használatoshoz hasonló angol nyelvű számítógépes szoftver amellett, hogy megkönnyíti a hétköznapi felhasználók dolgát, nagy segítséget jelenthet a dyslexiások, vagy éppen a nem angol anyanyelvűek számára is.

A 31 ezer szóból és kifejezésből építkező program úgy működik, hogy amint a felhasználó leüt egy billentyűt, azt a legvalószínűbbnek ítélt szavakká egészíti ki, majd a gépelés folytatásakor annak megfelelően leszűkített számú újabb variációkat kínál fel. Egyes szövegszerkesztők már rendelkeznek hasonló alkalmazással, ám a WordLogic illetékese szerint egyik sem nyújt olyan széleskörű lehetőségeket, mint az ő termékük. A Predictive Keyboard szoftver letöltve 25, USB eszközön pedig 50 dollárba kerül.

Kínai számítógépeken már évek óta működnek hasonló megoldások, mivel az ottani rendkívül sok karaktert tartalmazó ABC-hez lehetetlen megfelelő klaviatúrát kialakítani. A prediktív szövegbevitelt támogató szoftver híján a megfelelő kínai jelek beírásához a szabvány billentyűk különféle bonyolult kombinációinak használatára van szükség.

Kapcsolódó linkek:
WordLogic Corporation
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Tommy profiljaMonyo profiljaKisember001 profilja