Precedens: összesen 24 év börtön internetes terrorizmusért

2007. július 07.
1.6351
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Nagy-Britanniában precedensértékű döntés született, három elkövetőt összesen 24 évnyi letöltendő börtönbüntetésre ítéltek internetese terrorizmushoz köthető internetes aktivitásukért.

Most először döntött úgy bíróság, hogy ilyen jellegű bűntényért letöltendő börtönbüntetést szab ki, ezzel precedenst teremtve az angol joggyakorlatban, de az eljárás kimenetele az egész uniós bírósági gyakorlatot is befolyásolhatja. A három elkövető Al-Kaida kapcsolatokkal rendelkezett és olyan információk áramlását segítették elő, melyek nem muszlimok megölését segítették volna elő. Az áprilisban a kelet-londoni Woolwich Crown Court bíróságon kezdeményezett eljárás keretén belül a marokkói születésű Younes Tsouli, Waseem Mughal és a jordániai születésű Tariq al-Daour először nem vallotta magát bűnösnek. A meglehetősen gyorsan lefolytatott per végkimeneteleként a jelenleg londoni lakos Tsouli 10 évet, a kenti Mughal hét és fél évet, a londoni al-Dour hat és fél évet kapott.

A három férfi lopott hitelkártyák segítségével hozott létre weboldalakat, melyek Al-Kaida propagandaanyagokat terjesztettek, köztük nyugati túszok lefejezésére bíztattak. Oldalaik egyben toborzásra is szolgáltak, öngyilkos merényletekhez kerestek jelentkezőket Irakba és a világ minden részére, és elérhetővé tettek mérgek és bombák készítéséről szóló anyagokat is.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja