Praktikus új szoftver Linux PC-kre

2004. április 28.
1.5411
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy Fülöp-szigeteki vállalat olyan új szoftvert fejlesztett ki, amelynek segítségével Linux PC-ken is futnak majd a Windows-alapú programok.

Amennyiben a SpecOps szoftverkészítő által kifejlesztett program beváltja a hozzá fűzött reményeket, az nagyban elősegítheti a nyílt forráskódú, ingyenesen hozzáférhető és szabadon módosítható Linux operációs rendszerrel ellátott személyi számítógépek térhódítását. Eddig ugyanis komoly akadályt jelentett a vállalatok számára, hogy amennyiben át akartak térni a Windowsról a Linuxra.

Óriási költséggel át kellett képeztetniük dolgozóikat az eltérő programok használatára. Korábban is történtek már arra kísérletek, hogy a Windows szövegszerkesztő és más irodai szoftvereinek Linux PC-ken való akadálytalan alkalmazását lehetővé tegyék, ám ezek javarészt sikertelenek maradtak. Más Linux szoftverek Windows-szerű interfésszel lettek ellátva, ám ezek sem voltak alkalmasak a Microsoft operációs rendszeréhez szabott programok futtatására. A Microsoft helyi illetékese az új "híd-szoftverről" rendelkezésére álló elegendő információ hiányában nem kommentálta a hírt.

A SpecOps az új 80 megabájtos programot az év végétől szeretné kereskedelmi forgalomba hozni, egyelőre ismeretlen áron. Várakozásaik szerint az első évben több mint 30 000 példányt fognak belőle eladni, ami akár 1 millió dolláros nyereséget is hozhat a vállalatnak.
1 hozzászólás

italianman

11 éve, 7 hónapja és 18 napja

Itt csak a Specops szúrt szemet . Írjon akinek is az szúrt szemet először.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja