Podcastot indít a bostoni érsek

2006. december 24.
1.8891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Boston érseke a katolikus egyház 186 bíborosa közül elsőként saját podcastot indít karácsonyeste, hogy üzenete az mp3-lejátszókon keresztül is eljusson a hívőkhöz.

Sean O’Malley bíboros az internetes technológia elkötelezett híve, amit jól példáz, hogy szeptember óta saját blogot is üzemeltet (www.cardinalseansblog.org), amelyben hétről hétre képekkel illusztrálva beszámol tevékenységéről. A podcastok internetről letölthető és mp3-lejátszókon lejátszható hangos vagy mozgóképes tartalmak, amelyek a készülékek terjedésével egyre népszerűbbek lettek az utóbbi időben.

O’Malley bíboros első, karácsonyi üdvözletet tartalmazó videóüzenetét szenteste teszi majd közzé az interneten, angol, spanyol és portugál nyelven. Ez egyelőre csak PC-ről lesz megtekinthető, míg a valódi, lejátszóra tölthető katolikus podcastok januártól lesznek elérhetők.

A bostoni érsek a legújabb technológia segítségével szeretné visszanyerni a hívek bizalmát, amelyet az utóbbi években erősen megrendített az egyházmegyében tevékenykedő pedofil papok botránya. A massachusettsi mintegy 800 plébános mindegyike egy intraneten tart fenn összeköttetést, emellett pedig saját e-mail postafiókkal is rendelkeznek.

A keresztény egyházak súlya a hívők magasabb száma miatt Amerikában jóval nagyobb, mint Európában, a katolikusok tábora ráadásul a Latin-Amerikából érkező bevándorlók révén folyamatosan gyarapodik.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaKisember001 profilja