PlayStation Network, számokban

2008. március 11.
1.7541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A tegnap közzétett interjúnkban olvashattok néhány megdöbbentő számot arról, hogy valójában mekkora community-vel is rendelkezik az Xbox LIVE.

A PlayStation Network ezzel szemben szerényebb eredményekkel büszkélkedhet jelenleg, de még sok olyan project van fejlesztési fázisban, melyek várhatóan drasztikusan megdobják a jelenlegi adatokat. Befutott néhány aktuális adat a PlayStation Network közösségi aktivitásáról. Lássuk, hol áll most a Sony.

Az adatokat, a Sony-s Chris Eden-től kaptuk kézhez, aki elárulta, hogy jelenleg 2.8 millió regisztrált PlayStation Network tag van az amerikai régióban. A dolog érdekessége, hogy ez a szám mindössze csak fele annak, akik birtokolnak PlayStation 3 konzolt arra felé. Becslések szerint hetente mintegy 100.000 új felhasználó regisztrál a rendszerbe, dinamikusan bővítve a meglévő community méreteit.

Statisztikák alapján kimutatható, hogy a 2.8 millió júzer 92%-a férfinemű egyed és 79%-uk a 18-34 év közötti korosztályból származik. Ezen community a debüt óta nem kevesebb, mint 46 millió letöltést kezdeményezett a PlayStation Store-ból. Amerikában a flOw vezeti a letölthető játékok best seller listáját, míg a britek a Tekken 5: Dark Ressurrection-t szólították a legtöbbször magukhoz.

A Sony a Little Big Planet-tel és a PlayStation Home online közösségépítő project-jével bizonyára nagy mértékben lesz képes növelni a meglévő felhasználók számát. Kiderül, hogy mire is lesz elég a két grandiózus program életre keltése.
1 hozzászólás

Dante576

17 éve, 6 hónapja és 2 napja

Nagyon vagány kis adatok!Nemsokára kész a VISA kártyám és már jön is a TDR lefele!A HOME-ra lennékmár kivi!Reméllem,hogy nem tolják már el az időt mikor kijön!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja