PlayStation Network: Az ígéretek földje?

2008. április 16.
1.9821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Nos, rengeteg kritika érte a Sony-t a vélelmezett helytelen üzletpolitikája és a PlayStation 3-hoz való, látszólag mostoha hozzállása okán.

Szó mi szó, volt okunk panaszkodni bőven, de eddig türelmesen betudtuk a hibákat és hiányosságokat az újdonságnak. Friss még a gép és fiatal a mögöttes tapasztalat, ami főként igaz online fronton. A PlayStation Store átfazonírozása csak az első lépés volt azok közül, amelyeket a Sony ígéretei szerint idén kíván megtenni.

A Sony Computer Entertainment America marketing főnöke, Peter Dille rávette magát, hogy a hivatalos blogban szóljon a néphez, jövőbeni terveikről. Ezt maradéktalanul meg is tette, szokatlanul bő lére eresztve a mondanivalókat. A nyomás érezhető volt, mely a vállát nyomta, hiszen a világ elemzői, kritikusai és szak zsurnalisztái az idei esztendőt a PlayStation 3 évének aposztrofálják, ami jelzi a japán óriás felé, hogy bizony hatalmas elvárásoknak kell megfelelniük, 2008-ban.

Ennek egyik jelentős előidézője, hogy idén érkeznek az első olyan exkluzív fecskék, amelyek igazán nagy hatással lehetnek a konzol eladási indexére. A Metal Gear Solid 4, a Resistance 2, a SOCOM, a LittleBigPlanet és társaik. Az első lépés a PlayStation Store átöltöztetése volt, de ez még csak a kezdet. Peter elmondása szerint ez a felület játsza a legfontosabb szerepet az idén követendő stratégiájukban, hiszen a PlayStation Network fogja csoportosítani, összegyűjtani és szórakoztatni a konzol tulajdonosait.

Négy főbb pontot emelt ki, amelyekre nagy hangsúlyt fektetnek:

- PlayStation Community
- Ingyenes Online játék lehetőség
- Digitális Média letöltő szolgáltatás
- Eredeti tartalmak

A mennyiség fölé helyezték a minőséget, melynek gyümölcseként született meg az Everyday Shooter, a Super Stardust HD és a PixelJunk Monsters, de ott van még például az Ecochrome is, mint tökéletes példa, de a flOw-t sem illendő lehagyni a listáról. A community kialakításában, megerősítésében az idén elstartoló PlayStation Home lesz leginkább a Sony segítségére, hiszen egy egyedülálló lehetőséget kínál a felhasználók számára. Ilyen jellegű és minőségű közösségépítő megoldással máshol nem találkozhatunk.

Szó esett az in-game XMB-ről is, melyet idénre hatalmas nyugalommal be is ígért az uraság, hiszen jól tudják, hogy talán a legnagyobb szükségünk erre van, mint fejlesztés. Mindezek mellett Amerikaszerte piacra dobják a PlayStation Network feltöltőkártyákat 20 és 50$-os címletekkel, hogy egy újabb opciót biztosítsanak azon játékosok számára akik nem tudnak, vagy nem szívesen használnak hitelkártyát a virtuális pénztárca megtömésére.

Ha további részletekre is kíváncsi vagy, látogass el a hivatalos PlayStation Blogra.

Peter Dill Blog Bejegyzése
2 hozzászólás

Lackooo

17 éve, 4 hónapja és 22 napja

Én meg egy visszafelé kompatibilis régiómentességnek... meglepődött smiley

válasz erre

Dante576

17 éve, 4 hónapja és 22 napja

Na ennek tényleg örülök csak már lenne elérhető az in-game XMBnyelvnyújtó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaMonyo profilja