PlayStation Home: A legjobb virtuális online közösség

2008. február 22.
1.8111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Bizonyára sokan hallottatok már a számítógépes körökben elterjedt Second Life nevű online közösségről.

A Sony nagyon régóta dédelget egy álmot melyben létrehozzák a saját virtuális közösségüket, ám ez idáig nem volt kivitelezhető, de a PlayStation 3 érkezése és az internetes szórakoztató ipar egyre nagyobb térnyerése kiváló táptalajául szolgál az elképzelés megvalósításához. A PlayStation Home névre keresztelt virtuális világ magasabb szinten próbálja elhozni a Second Life-ban tapasztaltakat.

Képzeljünk el egy virtuális világot, tele minden jóval és széppel. Vannak terek, lakóépületek, üzletek, mozik, játéktermek és ebben a közegben tartózkodik rajtunk kívül több ezer, vagy akár millió felhasználó is, akik élik saját virtuális életüket. Úgy kell ezt elképzelni, mint például a Sims-eket, csak itt minden sokkal nagyobb, szabadabb és interaktívabb. A PlayStation Home világában minden egyes szereplő egy másik játékos virtuális mása, akikkel bármikor felvehetjük a kapcsolatot, akár élő szóban is, headset-en keresztül.

Találkozhatunk, beszélgethetünk, szórakozhatunk, meghívhatjuk barátainkat a lakásunkba és persze a merevlemezen tárolt tartalmainkat is megoszthatjuk a többiekkel. Módunk nyílik innen játékokba invitálni egymást, szóval a lehetőségeink tárháza szinte korlátlan lesz. A Home project kreatív direktora egy nyilatkozában összehasonlította a PlayStation Home-ot, a PC-s Second Life-al és bizony kemény szavakkal illette ez utóbbi megvalósítását, ám emellett hangsúlyozta, hogy számítógépeken nem lehetséges olyan magas szinten kivitelezni egy ehhez hasonló produktumot, hiszen ott hatalmas hardveri diferenciák vannak az egyes felhasználók gépei között. A PlayStation 3 esetében csupán csak egyetlen fix hardverre kell megírni a programot és azt mindeki azonos minőségben képes élvezni, kompromisszumok nélkül.

A célkitűzés az volt, hogy a lehető legfelhasználóbarátabb és legjobb grafikával rendelkező ilyen világot/közösséget hozzák létre és amint vetünk rá néhány pillantást, el kell ismernünk, hogy ez szinte tökéletesen meg is fog valósulni. A végén az úr udvariasan hozzátette, hogy nem kritizálni szándékozott a Second Life-ot, csupán érzékeltetni szerette volna a lényegi különbségeket, melyek a két virtuális világ között fenn állnak.

A PlayStation Home jelenleg is tesztelési fázisban van és ha minden jól megy, akkor már idén meg is nyitják a felhasználók milliói előtt. Maga a szolgáltatás ingyenes lesz, így bárki kreálhat magának virtuális kivetülést és ismerkedhet, kommunikálhat a többiekkel, persze emellett számos fizetős tartalom is tarkítja majd ezt a gyönyörű, cyber világot, a "második életet".
2 hozzászólás

FutuRetrO

13 éve, 5 hónapja és 19 napja

Ezt még sehogy! Majd, ha megjelenik, akkor egy PlayStation 3-mal, a PlayStation Store-ból.

válasz erre

Vendég

13 éve, 5 hónapja és 19 napja

hogy lehet letölteni

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

 adambalonyi profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljamarco profilja