PlayStation Network: A felhasználók többszáz dolláros lopásról értesítenek!

2011. április 27.
2.2731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Minekután a Sony vérfagyasztó bejelentéssel élt a PlayStation Network leállása kapcsán, miszerint a szolgáltatás felhasználói fiókjai talán veszélyben vannak, néhány napja lábat is növesztettek a még borzasztóbb híresztelések, többnyire e-mailek formájában, melyek az egyes felhasználók számláiról leemelt összegekről tájékoztatnak.

A pletykáknak persze erősen halszaguk van, sok ilyen és ehhez hasonlóval szembesültünk már ettől jóval nagyobb megpróbáltatások során, azonban semmiképp sem éri meg egy legyintéssel elintézni! A PlayStation Network magyar felhasználói most alaposan tanulmányozzák át ezt a hírt!

Több e-mail is kering mostanság a világháló misztikus vizein, többek közt Josh Webb is írt egyet, miután hallott arról, hogy egy felhasználót 600 dollárral megkopaszítottak:

"Összesen 300 dollárt emeltek le a hitelkártyámról szombaton. Ugyanakkor a bankom felhívott engem, hogy tájékoztasson a gyanús tranzakcióról, és megerősítették, hogy ez valóban egy illegális pénzfelvétel volt. Le kellett tiltanom a kártyámat és újat rendelnem, amire a bank átutalja majd az előző bankszámlám pénzét. A dolog, ami ebben aggodalomra ad okot, hogy számtalan olyan felhasználó fiókja forog veszélyben, akik a PSN-jükkel csatolták a bakszámlájukat; remélem, mind felhívják majd a bankjaikat, hogy azonnali lépéseket tegyenek a hamis pénzfelvételek megelőzése érdekében."

Ugyancsak a kamu-gyanús 600 dolláros lopás ihlethette a most következő levelet is, melyben a felhasználót - állítása szerint - 200 dollár összegtől szabadították meg:

"Az én hitelkártyámról is levettek 200 dollárt. Ez Floridában történt, én pedig MN-ben (Minnesota) élek. Szerencsére a bankom csalási osztálya időben lépett, és én letiltottam a kártyámat. Ez tök sz*r."

A Sony nem sokra rá bejelentette a PlayStation Blog-on keresztül, hogy minden egyes személy PlayStation Network-ös hitelkártya-adata veszélyben foroghat. Erősen javasoljuk, hogy minden PlayStation Network felhasználó tegyen lépéseket a szolgáltatáson megadott bank/hitelkártya adatainak biztonsága érdekében és mielőbb vegyék fel a kapcsolatot az érintett bankjukkal vagy bankjaikkal.
1 hozzászólás

marco

14 éve, 15 napja

Ez egyre rosszabbul alakul...mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profilja