PlayStation 3: Továbbra sem várható árcsökkentés

2008. július 11.
1.5941
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Sony makacsul ragaszkodik jelenlegi üzletpolitikájához, mialatt profitra igyekszik mielőbb szert tenni, nem hajlandó csökkenteni a PlayStation 3 hardverének borsos árait.

Sokan bizonyára csak arra várnak, hogy egy árkategóriával lejjebb csusszanjon a Sony gépszörnye, a japán elektronikai óriás mégsem kíván ez irányban lépéseket tenni. Sokféle üzleti stratégiával találkozhatunk a piacon, de a Sony büszkélkedhet az egyik legfurcsább hozzáállással, nem vitás.

A Sony egyik magasrangú főnöke, Nobuyuki Oneda a befektetőknek ecsetelte röviden a jelenleg kitűzött céljaikat. "Nem célunk minél több PlayStation 3 értékesítése, mi jelenleg a befolyó profitra koncentrálunk..." - mesélte Nobuyuki uraság a Nomura Asia Equity fórumon, Szingapúrban.

Az tény, hogy profitot csak abban az esetben lehet besöpörni, amennyiben a gépet nem deficitesen (veszteséggel) árulják, hanem a kellő haszonnal adnak túl rajta, de a rivális már fele annyiért kínálja az Xbox 360 alapcsomagját, ami lássuk be, szépen is fogy, szó se róla. Persze ennek felhántorgatásakor a Sony rendre a Blu-ray technológiával takarózik, valamint grafikailag az Xbox 360-at egyelőre túlszárnyalni képtelen Cell architektúrával.

Időközben felröppentek pletykák egy esetleges, Észak-Amerikai Xbox 360 árcsökkentésről, ám ezidáig a redmondiak nem reagáltak a híresztelésekre. Az E3 után felvilágosultabbak leszünk. Az amerikai óriás több meglepetéssel készül a Los Angeles-i rendezvényre, nem elképzelhetetlen, hogy bejelentik a masina vásárlóbarátabb, új árszabását, ami a szóbeszédek szerint 300 Dollár lenne.

A Sony tehát nem hajlandó engedni az akaratából és inkább kevesebb konzoltól válik meg, mint, hogy kilapátoljon sok millió hardvert, de továbbra is veszteségesen. A legfőbb céljuk a profit termelése. Vajon hová vezet ez a hozzállás? Aki tehát a közelmúltban vásárolt PlayStation 3-at, megnyugodhat, nem veszített a bolttal, aki pedig az árcsökkentésre várt mostanáig, annak sajnos nem jött be a számítása, egyelőre lemondhat róla.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja