PlayStation 3 kompatibilis lesz a Pioneer 400GB-os Blu-ray lemeze

2008. december 03.
1.8621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Régebb óta lehet már tudni arról, hogy a Pioneer a közeljövőben előáll egy új technológiával, amely egyetlen diszken 400GB-nyi adatot lesz képes tárolni.

Ez tény, mentes minden fikciótól és hatalmas előnye, hogy a jelenleg is használatban lévő, kéklézeres technológiára épül. Mit jelent ez? A 2010-ben érkező 400GB-os lemezeket a legtöbb Blu-ray lejátszó gond nélkül olvasni tudja majd, beleértve a PlayStation 3-at is. Tárhelyből nem lesz hiány.

Mint tudjuk, a szimpla rétegű Blu-ray diszkek 25GB-nyi szabad tárhelyet biztosítanak, míg a kétrétegű változatok dupla ennyit. A Pioneer rájött arra, hogy miként lehetséges a rétegek számát megsokszorozni és gyakorlatilag új olvasó szabvány bevezetése nélkül drasztikusan megnövelni, a Blu-ray korongok tárhelyét.

Elérték azt, hogy 16 réteget képesek felvinni egyetlen lemezre, ami a bámulatos 400GB-os eredményt hozza magával. Az új reflektív anyag immáron nem Metallic (fémes), hanem Dielectric (dielektrikus) lesz.

A Pioneer 2010-re tervezi piacra dobni, kizárólag olvasható változatban, majd 2010 és 2012 között jöhetnek az újraírható verziók. Hogy fokozzuk az izgalmakat, eláruljuk, becslések szerint 2013-ban már elérhető lesz az 1TB-os, azaz, az 1000GB-os korong is. A Pioneer tud valamit.

A 16 rétegű lemezeket minden gond nélkül képes beolvasni a legtöbb Blu-ray lejátszó, így a PlayStation 3 is, hiszen a drasztikusan megnövelt adatmennyiség változatlan pick-up-head (PUH) méretekkel rendelkezik, vagyis mindkét lemezformátum esetében (Blu-ray) 405nm 0.85.
1 hozzászólás

Szaky13

16 éve, 8 hónapja és 16 napja

Wow szerintem is tudnak valamit... Nem akarok rosszat jósolgatni meg ilyenek, de szerintem csúszni fog 1 jó pár hónapot, talán éveket!szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
petrovicsz profilja