PlayStation 2: Túl az 50 millión Amerikában, marad a veterán

2009. január 14.
1.6851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A történelem legsikeresebb asztali konzoljaként tartjuk számon a Sony második Játékállomását, amely immáron a kilencedik esztendeje rója köreit, megelőzve bámulatos eredményeivel bármelyik riválisát.

Nem is csoda, hogy a japán elektronikai mamut fájó szívvel küldi sírba, a feledés homályába..., valamikor pár esztendő múlva, mert bizony, a veterán masina tovább marad, nem távozik kortársai után, egy-két évig még biztosan nem.

A Sony Computer Entertainment America, John Koller-e elárulta, hogy az amerikai régióban mostanáig 50 millió (!) PlayStation 2 konzol került értékesítésre, ami bámulatos, egyedülálló a maga nemében. Ez természetesen az eddigi mérleg, de a fogyás nem torpant meg, továbbra is mutatkozik igény a gép iránt, ezért a Sony életben tartja még egy ideig, úgy hardver, mint szoftver fronton.

John Koller szerint a masina kettős szerepe segítette ilyen magaslatokba emelkedni a PlayStation 2-t, hiszen nem csak egy kiváló játékkonzol, hanem egy remek DVD lejátszó is egyben, nem mellékesen egy rettenetesen erős szoftverfelhozatalt is a magáénak tudhat.

A veterán PléjStációra mostanáig 1800 játék jelent meg Amerikában, ebből 130 csak a tavalyi esztendőben. Koller említést tett az idei line-up-ról, sőt a következő esztendő felhozataláról is szó esett, ami még legalább másfél, két évvel kitolja a masina élettartamát.

Ha elsöprő jelentőségű címek már nem is, de néhány, az átlagos igényeket kielégítő darab még érkezik az eljövendő hónapokban. Ilyen sikereket aligha érhet el a harmadik JátékÁllomás, persze szurkolunk neki, szorítunk érte, mert a PlayStation neve beleégett a szívünkbe az elmúlt, hosszú-hosszú évek során.

Te még játszol és tervezel a PlayStation 2 konzoloddal? Írd meg nekünk a kedvenc játékaidat és, hogy miket tervezel még rá beszerezni a jövőben.
2 hozzászólás

Vendég

16 éve, 4 hónapja és 17 napja

Nekem most is ps2-őm van, és az is lesz! Mindörökké? Ámen...meglepett smiley

válasz erre

Maniac

16 éve, 6 hónapja és 8 napja

"Sony életben tartja még egy ideig, úgy hardver, mint szoftver fronton." Ennél jobb hírrel nem is tudtál volna megörvendeztetni ma Bro...röhögő smiley Nem csak tervezek, akarok venni majd a későbbiekben még egy PS2-t a jelenlegi mellé, hátha meghibásodás lép fel... Lekopogom eddig semmi gond nem volt vele, de biztos ami biztos...mosolygó smiley Ja és Yakuza-t várom és az örök favoritok PS2-n nálam az erre megjelent Silent Hill-ek, meg a legutolsó Sonic...mosolygó smiley Vessetek rám követ, nem érdekel, vállalom, ez a hír akkor is feldobott most...röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja