Plafonon a Blu-ray lejátszók ára

2008. április 06.
1.8961
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A HD DVD-féle bukta szokatlan hatást vált ki a Blu-ray technológiát képviselő lejátszók piacán.

Az egyes modellek stabilan tarják árukat, avagy drágábbak, mint korábban, holott ez egyáltalán nem jellemző a szórakoztató elektronikai cikkekre. A nagy párharcot megnyerő Blu-ray esetében azonban más a helyzet, konkurens márka híján megszűnt a piaci verseny árcsökkentő hatása, a lejátszók ára továbbra is plafonon.

Olcsó a HD DVD! Aki ilyen formátumú lejátszót szeretett volna korábban, az most hihetetlenül alacsony áron tehet szert a Toshiba által fejlesztett technológiát képviselő lejátszókra. Aztán nézegetheti, kiteheti a polcra, a továbbiakban ez a technológia megszűnt létezni, szelleme a holt szabványok szigetén bolyong tovább.

Nem úgy a Blu-ray! A lejátszók ára mit sem változott, gyakorlatilag stagnál a piac, egyes modellek esetében még áremelkedés is megfigyelhető. Szóval nem ez a legalkalmasabb időpont a Blu-ray lejátszók beszerzésére. Az egyes modellek ára 300-350 dollárról indul, az átlagár 400 dollár környékén van. E "jelenség" viszonylag szokatlan a szórakoztató elektronikai cikek körében, és felveti a kérdést, hogy vajon mikor kerül végre sor esetleges árcsökkentésre a technológia szélesebb körben való elterjedését segítendő.
3 hozzászólás

Dante576

17 éve, 4 hónapja és 10 napja

Csatlakozom hozzád barátom!Szerintem is a PS3-at akarják erőltetni ami szerintem ha józan ésszel gondolkodik akárki is akkor rájön,hogy sokkal jobban megéri a PS3kacsintó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 4 hónapja és 10 napja

szerintem meg a masolt jatekok megjeleneset sakarja megakadalyozni (ps3ra)

válasz erre

FutuRetrO

17 éve, 4 hónapja és 10 napja

Kellemetlen mellékhatás! Talán a PlayStation 3 olcsóbbá válásával és egyre nagyobb tárnyerésével változni fog a helyzet. Nekem nagyon úgy tünik, hogy a Sony mindenképp a konzolt szeretné \"ráerőszakolni\" az emberekre. Más magyarázat egyszerűen nincs. Miért drágább egy mezei lejátszó, mint a csúcstechnikát képviselő PlayStation 3? Ezen érdemes elgondolkodni! kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaKisember001 profiljamarco profilja