Piacra kerültek az új AMD Bristol Ridge APU-k és Athlon processzorok

2017. július 31.
4.5381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
Az AMD háza táján most a legnagyobb figyelmet egyértelműen az Intel Core i9-es széria ellen harcba szálló Threadripper család kapja, de azért a Ryzen 3 megjelenése után egy másik fontos hír is érkezett az alsóbb szegmenst illetően.

A vállalat ugyanis bejelentette, hogy hamarosan a boltok polcain lesznek a Bristol Ridge szériába tartozó friss APU-k és az új Athlon processzorok. Az újdonságok sajnos még nem a Zen architektúrával készültek, így már most kissé idejétmúlt modellekről beszélünk, melyek főként az Intel Celeron és Pentium családok frissebb tagjait győznék le.

A kínálatban két és négymagos megoldások kaptak helyet, az APU-k pedig Radeon R5 és R7-es grafikus chippel érkeznek. A legjobb választás a család tetején helyet kapu A12-9800 lehet, hiszen 4 magja 4GHz körül ketyeg és a Radeon R7-es grafika is a jobbak közé tartozik, ráadásul ezt a modellt még az i5-ös Intel procikkal vetették össze egy korábbi bemutatóban.

A foglalatot illetően előre terveztek és az új modellek már az AM4-es szabványt támogatják, így egy jó alaplap esetében később akár egy komolyabb Ryzen megoldásra is frissíthetünk majd csere nélkül. Az árazásról nem beszéltek, de talán egy Ryzen 3-as újdonság már jobban megérné majd, aki pedig a teljesen új APU-t várja, annak a vélhetően 2018 Q1-ben érkező Raven Ridge-ig kell kitartania.
1 hozzászólás

totyak

7 éve, 3 hónapja és 17 napja

Hiába van ezegben grafikus chip, nekem nem kellene apu. Inkább önálló CPU, GPU párosban hiszek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja