Petíció indult azért, hogy az Activision megsegítse 800 elküldött munkatársát

2019. február 15.
6.8831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Hatalmas össztüzet kapott Bobby Kotick, az Activision vezetője, amiért a vállalat a közelmúltban több mint 800 munkavállalóját tette utcára egy olyan pénzügyi negyedév után, ami állítólag a cég történetének eddigi legjobbja volt.

A Game Workers Unite csapata emiatt egy petíciót indított annak érdekében, hogy az emberek szolidaritásukat fejezhessék ki a 800 kirúgott játékfejlesztővel, és ezzel egyetemben arra kérjék Bobby Kotickot és csapatát, hogy minden szükséges támogatást és segítséget adjanak meg az elküldött munkatársaknak.

Természetesen a petíció inkább szolgál Bobby Kotick és az Acitivison lejáratására, mint az egykori alkalmazottak megsegítésére, hiszen a kapcsolódó szövegben nagyon komoly rágalmakat olvashatunk a vállalat ellen, így többek között azt is, hogy bár kirúgtak egy hadseregnyi embert, de közben képesek voltak 900 ezer dolláros fizetést adni egy olyan vezetőnek, aki alig egy hónapja érkezett a céghez.

A vádak azonban itt még nem érnek véget! A petíció kiemeli például, hogy Kotick óriási vagyona a munkavállalóktól ellopott bérekből származik, míg a vezető az elmúlt években 15 millió dolláros bónuszt kapott csak azért, mert változott egy kicsit a munkaköre. Persze bizonyítékokkal nem sikerült megtámogatni ezeket a merész állításokat...
2 hozzászólás

Vidoros

1 éve, 8 hónapja és 20 napja

Na mondjuk ehhez pont nincs senkinek sem semmi köze. Ez egy üzleti vállalkozás, azt tesznek, amit akarnak, a megengedett jogi kereteken belül. Gondolom, valami volt alkalmazott hepciáskodik így.

válasz erre

Patrik94

1 éve, 8 hónapja és 20 napja

Most nem azért, de kívülállóknak mi a **** köze van ehhez?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profiljaManiac profiljaMonyo profiljaiPet profilja