Peter Moore: Még legalább tíz évig életképes a fizikai média

2009. október 19.
1.7001
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Peter Moore, az EA Sports feje úgy véli, hogy legalább még egy évtizedig életképesek a játékok fizikai adathordozón, tehát előreláthatólag minimum 2020-ig vásárolgathatunk boltban lemezes produkciókat, majd ezt követően veheti át a piacot a digitális utód, amely már most is igen erősen törtet előre.

Ez nyilván csak egy becslés, ugyanis nem tudjuk, merre haladnak majd a hardverfejlesztők a technika rögös útjain. Peter Moore úgy véli, hogy ismét a Microsoft fogja megtenni az első, generációs lépést ebből a konzolnemzedékből.

"Az iparnak még legalább tíz évre van szüksége ahhoz, hogy búcsút inthessen a fizikai adathordozóknak. Fontosabb kérdés az, hogy miként néznek majd ki a következő generációs gépezetek?" - nyilatkozta az EA Sports fejese a hétvégi PLAY konferencián. Vajon lesz a következő Xbox-nak lemezolvasója, vagy csupán egy internet kapcsolata a játékok letöltéséhez? Ez itt a nagy kérdés, bár nyilván elsőre csuklóból nyomnánk a választ, hogyne lenne..., de biztosak is vagyunk ebben? Kiderül, ha eljön az ideje. Meddig lesz lehetőségünk a lenti formában játékokat gyűjteni?

Peter Moore: Még legalább tíz évig életképes a fizikai média - 1. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Nekem valahogy még mindig jobban tetszenek a kézzel fogható dolgok, de ha igazuk is lesz a digitális formára való átállással, hát majd csak megszokjuk, mert muszáj lesz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja