Pereli az Activision a Netflixet, mert lenyúlták az egyik alkalmazottjukat

2020. december 06.
20.9211
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Áll a bál az Activision és a Netflix között, mivelhogy a játékkiadó úgy határozott, bepereli a streaming óriást azzal az indokkal, hogy utóbbi állítólagosan lenyúlt egy felsővezetőt tőlük, ahogyan az kiderült a bírósági dokumentumokból.
 

2018-ban az Activision pénzügyi vezetője, Spencer Neumann elhagyta a vállalatot, hogy csatlakozzon a Netflixhez ugyanebben a szerepkörben, azonban olybá fest, hogy a játékkiadó nem elégedett azzal, ahogyan a streaming szolgáltatás részéről megtörtént ez a leszerződtetés.

A tegnap benyújtott perben az Activision ügyvédei azt állítják, hogy a Netflix jogellenes magatartása nem pompás vagy innovatív, csupán tükrözi a Netflix kaliforniai állam törvényének megvetését. Szerintük a Netflix bebizonyította, hogy a Netflix csak azzal törődik, hogy bevonzzák azt, akit csak akarnak, függetlenül attól, hogy az törvénysértő-e.

Ezt tovább bonyolítja, hogy az állítólagos orvvadászat azután következett be, hogy a két társaság nagyjából egyszerre tárgyalt a partnerségről. A kereset úgy szól, hogy a Netflix akkor lépte ezt meg, amikor az Activision kereskedelmi partnerségről folytatott tárgyalásokat a Netflix-szel az Activision lineáris médiatartalmának terjesztése érdekében.
4 hozzászólás

muki

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

Ilyen ez a biznisz világ. Szerintem az Activisionnek pont nem kéne ezen meglepődnie...

válasz erre

fighterlaci

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

Szép sztori.

válasz erre

Patrik94

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

Remélem, követitek majd az eseményeket, ez nagyon érdekel. Mindkét cég nagy kedvencem.

válasz erre

VaPe

10 hónapja, 1 hete és 6 napja

Az igen! Hát ez érdekes ügynek ígérkezik.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljamarco profilja