Pénzbüntetésre számíthatnak a spamküldők Szingapúrban

2004. június 02.
1.3941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A szingapúri kormány azt tervezi, hogy a jövőben pénzbüntetéssel sújtja a kéretlen elektronikus levelek küldőit.

A spam nagy problémát jelent a távol-keleti országban, ahol a fogadott e-mailek 80%-a ilyen jellegű kéretlen levél. A terv szerint az elkövetők spamenként 6 szingapúri cent és 1 szingapúri dollár (12 Ft-120 Ft) közötti bírságra számíthatnak. Ez egy szerényebb, 100 000 darabos kéretlen küldemény esetén is már komoly összeget tehet ki.

A terv szerint a törvény jövő év elején lépne hatályba. A rendelkezés végrehajtása azonban számos problémába ütközik. Komoly akadályt jelent az elkövetők "kézre kerítése", tekintve, hogy becslések szerint a városállamba érkező spamek mintegy 77%-a külföldről, elsősorban az Egyesült Államokból, Kínából és Dél-Koreából származik. Az intézkedés révén mindenesetre kétszer is meggondolják majd az ilyen társaságok, hogy üzleti vállalkozásba kezdjenek a high-tech távközlési infrastruktúrájára büszke Szingapúrban.

Ezzel párhuzamosan a szingapúri kormány a felhasználók védelmében egy olyan internetes oldalt is nyitott, amelyen a témával kapcsolatos tájékoztatáson kívül egy ingyenesen kipróbálható spamblokkoló szoftvert is kínál a számukra.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja