Pengeszerver Linux operációs rendszerrel

2003. december 05.
1.5731
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sun Microsystems megkezdte az első olyan pengeszerver szállítását, amely AMD mikroprocesszort tartalmaz és Linux operációs rendszer felügyelete alatt fut.

Az AMD alapú B100x penge 2 GB memóriával, 1,53 GHz-es mobil Athlon XP 1800 processzorral 1799 dollárért kapható. A Sun a novemberi egyezmény alapján szorosabban együttműködik az Intel-rivális AMD-vel. A tervek szerint a Sun 2004 elején vezeti be a nagy teljesítményű AMD Opteron processzoron alapuló első rendszereket.

Az Opteron nem hasonlít az Intel x86 termékekhez, mivel 64 bites jellemzőkkel rendelkezik. Ezért a 32 bitesnél sokkal nagyobb memóriát képes kezelni.

A Sun Solaris operációs rendszer Opteron optimalizált változata 2004. július 1-jén lesz kapható. Az Opteron alapú munkaállomások 2004 közepén kerülnek forgalomba.

A Sun két, 2 CPU-s pengeszerver bevezetését is tervezi. Az egyik Intel Xeon lapkákat használ, a másik Sun Gemini lapkát, amely két CPU magot tartalmaz.

A világ egyik legnagyobb szervergyártója megkezdte a speciális célú B10p penge szállítását is. A 13800 dollárért kapható penge hardver biztonsági megoldást foglal magába.

Kapcsolódó linkek:
Advanced Micro Devices
Sun Microsystems
3 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 20 napja

italianman írta:
A linuxnak mi lehetett a baja ;hogy így lemaradt?
Nincs lemaradva, egyedül a játékkínálat karcsú, de az meg nem az ő hibájuk, MS nyomul, viszont egyre bővül a kínálat, főleg a Steamnek köszönhetően.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 20 napja

[Tiltott felhasználó!]

italianman

11 éve, 6 hónapja és 20 napja

A linuxnak mi lehetett a baja ;hogy így lemaradt?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja