Példamutató magatartás a Quantum Of Solace demó terjesztésében

2008. október 06.
1.7631
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A Quantum Of Solace megjelenése már nagyban a sarkunkat tapossa, az Activision pedig egy érdekes lépésre szánta el magát.

Szövetséget kötött a Coca Colával, aminek az eredménye példamutató és követendő példa egyben. A lényege annyi, hogy venned kell egy üveg akciós Coca Colát és a rajta megtalált 12 jegyű kódot be kell gépelned az ismert üdítő ital honlapján, majd töltheted is a demót teljesen ingyen. Egyetlen kis gond van ezzel az egésszel. Hogy Magyarországon ez a szolgáltatás nem elérhető, csak Nagy-Britanniában.

Hogy előre leszögezzem, egyenlőre még nem tudunk hivatalos demó megjelenéséről! Ha lesz is, akkor vagy a játék megjelenése előtt közvetlenül vagy csak utána. De álljunk meg még egy szó erejéig ennél az akciónál. Miért is jó ez az egész? Régen szinte mindegyik játékhoz kijött egy előzetes anyag, ez akkoriban természetes volt. Legalább is egy időben. Aztán ez a hagyomány szépen lassan elmúlt, mivel a demó készítése hihetetlen összegeket emészt még fel pluszban. Persze amíg nem volt kalózkodás nem volt baj annyira, de ma már igen. Ellenben az üdítő megvásárlásával a demonstrációs anyagért is kap pénzt a kiadó így nincsen már a játék kasszája megjelenés előtt mínuszban.

Mindenképpen követendő példa, hiszen így jól jár mindkét cég és valószínűnek tartom, hogy az akció nagyon sikeres lesz. Erősen kétlem viszont, hogy kis hazánk is beállna az utolsó pillanatban a sorba, ellenben szinte biztos vagyok benne, hogy a jövőben itthon is találkozni fogunk hasonló megmozdulásokkal. Az Activision kezdi kapiskálni a változást és reméljük, hogy többen követni fogják a példáját.
3 hozzászólás

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 24 napja

A demot huzom le torrentrol nem a teljes jatekot. Ezt a bullshit dumat te se hiheted el, hogy rengetek penzbe kerul egy demo elkeszitese, mert ez vicc es tavol all a valosagtol. Nincs is egyszerubb dolog, mint kihagyni a 15 palyabol 14-et, es a par sort ami utal ra a kodban rendbetenni.
Biztos letezik olyan jatek, ahol ezt bonyolultabb lenne megoldani, de hirtelen nem is tudnek peldat mondani ra mosolygó smiley Az, hogy a demok majdnem akkora meretuek mint a teljes jatekok manapsag meg egy jel arra, hogy meg azt a kis idot se szanjak ra, hogy normalisan megtegyek ezt a par lepest legtobb esetben.
Nekik all erdekukben, hogy a demo altal megnyerjek a leendo vasarlot, hogy erdemes megvenni majd a jatekot.
Igy kb egy szintre jut az activison a pesti csovesekkel, akik penzt kernek a metro ujsagert.
Azert penzt kernek, hogy a leendo jatekosok ingyen keressek a bugokat nekik meg kiadas elott es meg hulye theoriakat is allitanak fel. Egy dolgot biztos elernek tobben fogjak a vegelest is ezert a csunya lepesert "mashonnan" beszerezni...

válasz erre

Maniac

16 éve, 9 hónapja és 25 napja

Pont erre szeretne az Activision rávilágítani... Említed, torrentről lehúzod... Persze a legegyszerűbb, de abból nem kap pénzt a kiadó... Egy demó elkészítése mint mondottam hatalmas összeg ami nem biztos, hogy megtérül... Ezzel a módszerrel pedig ha nem is az egész, de nagy része megtérülhet... Az Activision is a fennmaradásért küzd, mint rengeteg más játékfejlesztő illetve kiadó, ugyanis mondjon bárki bármit, a kalózkodás tönkreteszi őket... És ez nem az én véleményem ember, ezek a kész tények... Sajnos...

válasz erre

Vendég

16 éve, 9 hónapja és 25 napja

sikeres ? Gagyi arukapcsolas, azert vegyek egy colat, amit utalok, hogy megnezzem a jatekuk demojat, remelem az elso ilyen megvetel utan par perccel mar kint lesz torrenten a demo... Jovoheten mar az altaluk kijelolt fodraszhoz kell mennem a kodert, azutan meg csak a tulelo tabor sikeres teljesitese utan jatszatok a demojukkal.
remelem sokan bojkottaljak majd.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profilja