Peacekeeper: A Futuremark új benchmarkja

2009. március 15.
2.0991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A Futuremark már hosszú évek óta az egyik legismertebb szereplője a tesztszoftverek piacának.

Az ő nevükhöz fűződik gépünk grafikus képességeinek mérésére alkalmas 3DMark, és az egész konfigurációnkat átvizsgáló PCMark családok. Most egy újabb benchmark programot indítottak útjára, amelyik a böngészők sebességét konvertálja számokká, így sokak számára egyszerűvé válik a nagy kérdés eldöntése: a Firefox, az Internet Explorer, a Safari, az Opera, esetleg a Chrome-e az igazi király.

A Peacekeeper először adatot gyűjt a számítógép hardvereiről, és csak ezután kezdi el a teszteket, amelyek nagy része a böngészők JavaScript teljesítményén alapszik. Ez pedig nagy szálka lehet a Microsoft szemében, ugyanis az Internet Explorer nem vitézkedik ebben, és ez jól látszik is az eredményeken. A program nem vizsgálja a browserek megbízhatóságát, a W3C szabványoknak való megfelelését, és a Flash teljesítményét sem, cserébe - a Futuremark állítása szerint - nem függ az internet kapcsolat sebességétől.

A Peacekeeper egyelőre béta állapotban van, és bárki kipróbálhatja, aki ellátogat a http://service.futuremark.com/peacekeeper/index.action weblapra. A cikk írásának pillanatában a leggyorsabbnak járó titulust a Core i7 920, 6 GB memória, GeForce GTX 285, Windows 7 kombóval megtámogatott Safari 4.0 viseli.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaBotyi profiljaXTomiX0029 profilja