PC-k kétmagos Intel-processzorokkal

2005. április 18.
1.6431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Intel bejelentette, hogy az Alienware, a Dell és a Velocity Micro megkezdték az Intel első kétmagos processzoros platformokra épülő asztali PC-k, illetve munkaállomások értékesítését.

A kétmagos processzorokra épülő rendszereket elsősorban a hobby-számítástechnikus és a szórakozást keresők számára mutatják be. Az Intel első kétmagos processzor-alapú platformja magában foglal egy Intel Pentium Extreme Edition 840 processzort, mely 3,2 GHz-en fut, valamint egy Intel 955X Express lapkakészletet.

"Azzal, hogy a kétmagos processzor-alapú rendszerek mától már bárki számára elérhetőek, történelmi időponthoz érkeztünk a számítástechnikai iparban, hiszen a PC-knek mostantól már "két agya" lesz, egy helyett" - mondta Don MacDonald, az Intel Digital Home csoportjának alelnöke.

"Ezen platform képessé teszi a felhasználókat a kiváló minőségű videó-, hang- és 3D vizualizációk előnyeinek kihasználására, az audió-, videó, digitális dizájn és játékprogramok esetén." - mondta MacDonald.

A két- és többmagos processzorokat úgy tervezték, hogy egy processzor kettő, vagy több magot tartalmaz, amely által lehetővé válik több tevékenység egyidejű kezelése. Az Intel Hyper-Threading technológiával kombinálva - amely lehetővé teszi minden mag számára, hogy két logikai processzorként mutatkozzon -, az Intel Pentium Extreme Edition 840 processzor egyidejűleg akár 4 szoftverszálat képes futtatni, és így hatékonyabban használhatók ki azon források, amelyek amúgy kihasználatlanok lennének.

Kapcsolódó linkek:
Intel Corporation
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ekkor még csak álmodoztam, hogy rendesen fussanak az akkori belépő szintű P4-es gépemen a játékok röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja