PC és internet napi 1 euróért

2006. július 15.
1.8051
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A francia kormány jövő évtől kezdődően komoly támogatásokban akarja részesíteni az alacsony jövedelemmel rendelkezőket, hogy elősegítse azok digitális felzárkózását.

2007-től tehát a rászoruló állampolgárok napi egy euró ellenében igényelhetnek majd egy számítógépet, amely mellé természetesen internet-hozzáférés is jár. Ezen kívül azonban a támogatott személyek megkapják a PC üzemeltetéséhez szükséges legális szoftvereket is, és egy alapszintű oktatásban is részesítenék a kezdő internetezőket.

A tervek szerint három éven keresztül lesznek kötelesek a projekt résztvevői fizetni a szimbolikus napi egy eurós összeget. A számítógépek megvásárlását egyrészt az államkasszából, másrészt pedig különböző adományokból fogják finanszírozni, és a helyi internetszolgáltatók is hajlandóak jelentős engedményeket tenni a projekt sikeres kivitelezése érdekében.

Jelenleg a franciáknak hozzávetőlegesen a fele rendelkezik számítógéppel, azonban Dominique de Villepin miniszterelnök azt szeretné, ha ez az érték három éven belül 68%-kra emelkedne. Egyelőre még nincs eldöntve, hogy milyen összegű minimál-jövedelem alatt vehető igénybe az állami támogatás.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja