Paul Wedgwood: PC exkluzív játékokat csinálni már nem biznisz

2009. október 28.
2.0221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A Splash Damage stúdió főnöke, Paul Wedgwood állítja, manapság már nem éri meg PC exkluzív, tripla A kategóriás játékokat fejleszteni, mert azok piaci performansza egyszerűen nem teszi lehetővé, hogy üzletileg sikeresek, jövedelmezők legyenek.

A kiadók Paul szerint nem folyósítanak elegendő pénzeket a kizárólag számítógépes fejlesztésekre, így nekik is szélesíteniük kellett a platformok palettáját a túlélés érdekében.

"Két-három évvel ezelőtt győződtünk meg arról, hogy PC exkluzív játékok fejlesztésével nem maradhatunk talpon, és amely nem tette lehetővé, hogy céljainkhoz hűen tripla A kategóriás címeken dolgozzunk." - nyilatkozta Paul a leeds-i Eurogamer Expón.

A Splash Damage stúdió vezetőjének elmondása szerint nem tehetnek szert nagyobb kiadói tőkékre, hogy például nagyzenekari műveket és első osztályú szinkronhangokat pakolhassanak egy-egy PC-s játékba, hiszen azok eladásai nem lesznek kielégítőek csak ezen a platformon.

"Amiért nekünk meg kellett lépnünk ezt az átmenetet (multiplatformosítás), elkezdtem konzolos játékokat játszani és már több időt töltök el velük, mint a PC-sekkel..."

A Splash Damage csapata jelenleg a Brink címre hallgató first person shooter-en dolgozik, amely átstrukturált üzletpolitikájuknak köszönhetően PlayStation 3 és Xbox 360 konzolokon is megjelenik majd, 2010 tavaszán.

Paul beszéde sokak számára lehet tanulságos és talán választ adhat arra is, hogy miért jóval kisebb az első rangú játékfelhozatal személyi számítógépeken, mint a konzolokon. A válasz többnyire a kiadókban és a kasszáknál gyengén muzsikáló teljesítményekben rejlik.

Paul Wedgwood: PC exkluzív játékokat csinálni már nem biznisz - 1. kép

1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 16 napja

Ebben persze van igazság, amit az úriember leközölt a népnek. Ha csak PC exkluzívot csinálnak, az nem olyan jövedelmező, mintha kiadnák konzolos platformra is. Mivel hogy ennyi adat és statisztika van milliós nagyságrendű eladásokkal a konzolokról, pláne azt gondolja mindenki, hogy már beszerzett az összes háztartás egy konzolt. Csak sajnos a konzol exkluzívok nem így gondolkodnak a PC-sekről, pedig általában mindenkinél van egy PC, a szegényebbeknél pedig csak az van. Ha valami nem jön ki PC-re, vagy nem készül portolás a konzolos verzióból, bizony mi csak videókra csorgathatjuk a nyálunkat. LittleBigPlanet? Tekken? Ismerős? mosolygó smiley

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profiljaKisember001 profilja