Passzív hűtésű Radeon HD 5670 a Sapphire kínálatában

2010. június 25.
2.8851
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos grafikus gyorsító partnereként ismert Sapphire Technology a napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a videokártyáinak termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az AMD ATI Radeon HD 5670-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sapphire Radeon HD 5670 Ultimate Edition típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új gyorsító hűtéséről egy egyetlen kártyahelyet elfoglaló, passzív kialakítású hűtőrendszer gondoskodik.

A Sapphire Radeon HD 5670 Ultimate Edition 40nm-es Redwood grafikus feldolgozója 400 darab stream processzorral, 20 darab textúrázó egységgel, 32 darab Z/Stencil ROP és 8 darab Color ROP egységgel van felvértezve, a 128bit-es adatsínen keresztül pedig 1024MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. Az új videokártya órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a GPU sebességét 775MHz-re hangolták be a mérnökök, a 128bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1000MHz-es frekvencián üzemel, ami 4000MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A monitorok részére a hátlapi panelen kialakított DVI, HDMI és DisplayPort kimenet kínál csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik az ATI CrossFireX csatolófelület sem, így kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenCL támogatással, amiket a már jól ismert ATI Stream, második generációs Unified Video Decoder (UVD 2), ATI PowerPlay, valamint Eyefinity technológia egészít ki. Az új Sapphire Radeon HD 5670 Ultimate Edition szállításának időpontjáról egyelőre sajnos nincs információ, de a nagyobb külföldi webáruházaktól már előrendelhető 112 euró körüli áron.


Passzív hűtésű Radeon HD 5670 a Sapphire kínálatában - 2. kép

3 hozzászólás

richie8

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Egyre durvábban néznek ki ezek a passzív rendszerek manapság röhögő smiley Egy ilyen frekvenciákkal megáldott kártyára nem tennék passzív hűtést, vagyis legalábbis alátennék egy házventit, vagy közvetlen úgy, hogy ráfújja a hideg levegőt. Hosszú távon előnyös lépés lehet mosolygó smiley

válasz erre

Shade

14 éve, 11 hónapja és 13 napja

Rossz emlékeim vannak a passzív hűtésről. Az előző karim is olyan volt és 98C-re is felmelegedett ahol már szagatott rendesen. Persze lehet, hogy ATI-nál ez máshogy van. röhögő smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 11 hónapja és 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja