Pár napon belül forgalomban a hárommagos AMD processzorok

2008. február 21.
1.5921
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Komplett konfigurációk részeként akár már a napokban elérhetőek lesznek az AMD Phenom processzorai.

Az új központi egységek a középkategóriát hivatotottak lefedni a cég termékpalettáján, érdekességük, hogy nem kettő- vagy négymagosak, hanem hárommagosak lesznek, azaz a már piacon lévő processzorok, és a később megjelenő - felső kategóriás - négymagosok közé szánja a processzorgyártó, amely komoly piaci sikereket remél a most debütáló központi egységtől.

Összesen öt különböző teljesítménytípus készül a Phenom-okból, ezek közül kettővel jelentkeznek most, további három verzióval pedig a következő néhány héten/hónapban. Első körben a 2.1, illetve a 2.3 GHz-es verziók jelennek meg a Dell Computer modelljeiben. A processzorok a hagyományos 65 nanométeres gyártástechnológiát képviselik, magonként fél megabájt másolagos gyorsítótárral lesznek ellátva. Hogy pontosan mikor is lesznek külön elérhetőek az új processzorok, azt egyenlőre nem lehet tudni, mint ahogyan azt sem, hogy lesz-e egyáltalán dobozos verzió belőlük.
1 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 26 napja

Néhány verziót úgy adtak elméletileg, hogy a 4. magot tiltották le. Néhány alaplapban viszont unlock-olható a 4. core, így olcsón lehet 4 magos AMD-nk röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaBotyi profiljaXTomiX0029 profilja