Papírra nyomtatható kijelző a Siemens-től

2005. november 09.
1.5611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Abban semmi új nincs, hogy a Siemens megjelentetett még egy kijelzőt, ám ezúttal egy olyan megoldásról van szó, mely papírra nyomtatható, sőt az elemek is nyomtatva kerülnek a felszínre.

Az új félvezető megoldás olyan anyagokat használ, melyek elektromos impulzusok hatására változtatják színüket. A rendkívül vékony felület szinte bármilyen anyagra felvihető, egyszerű újságpapírra is. Az elemek, és a szoftverkörnyezet szintén ilyen eljárással vihető fel a kívánt felületre.

Az elemzők szerint nemsokára magazinokban láthatjuk viszont a Siemens technológiáját, mely teljes kifejlesztése után kisebb videofájlokat is képes lesz lejátszani. A cég minden bizonnyal megdobogtatta a marketingesek szívét, mikor bejelentette, hogy nem csupán rendkívül jól felhasználható, de hihetetlenül olcsó megoldást fejlesztett ki. A siker garantált, hiszen itt egy igen jól használható kis költségű rendszerről van szó, a jelenleg még méregdrága eddig megjelent flexibilis kijelzők helyett, melyek ugyan jobb képminőséget garantálhatnak, ám magas áruk és még nem létező felhasználási területük hátráltathatja elterjedésüket. A nyomtatható kijelző élettartalma néhány hónap, így ideális reklámanyagokhoz, vagy termékek csomagolásához.
1 hozzászólás

Shade

13 éve, 5 hónapja és 6 napja

Azta, erről abszolút nem hallottam! Ez még ma is király lenne, hogy-hogy nem lett belőle semmi?!

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja