Pandemic: A helyszín és a digitális irányvonal az okai a bezárásnak

2009. december 06.
1.7511
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
A világgazdasági válság újabb és újabb áldozatokat követel a játékipartól, sajnos a novemberi hónapnak is be kellett mutatnia egyet.

A szerencsétlen kiválasztott a korrekt referenciákkal rendelkező Pandemic Studios lett, amelyet tulajdonosa, az Electronic Arts zárt be, a dolgozók nagy részét pedig tette ki az utcára. Az ilyen eseteket nem szokták különösebben megindokolni a fejesek, maximum elismétlik párszor a válság szót. John Riccitiello, az EA vezérbikája azonban szembe ment a trendekkel, és a Kotaku kérdéseire készségesen megválaszolta, mi vezetett a stúdió feloszlatásához.

Az igazgató úr két fontosabb okot sorolt fel, amelyeket nem hagyhattak figyelmen kívül, amikor megvitatták a Pandemic sorsát. Az egyik Kalifornia állam, a másik pedig a digitális irányvonal, amelybe az EA egyre inkább el kíván tolódni. Riccitiello bevallása szerint Kalifornia elképesztően drága, kétszer-háromszor annyit kell fizetniük az itteni dolgozóknak, mint a más régiókban elhelyezkedőeknek, legyen az Montreal, az Egyesült Királyság vagy Kína. "Akár jó, akár rossz, azért faragjuk le a kaliforniai létszámot, mert rettentően sokba kerülnek."

A digitális irányvonal pedig a következő szavak miatt került be a képbe: "Az eltolódás a kevesebb [dobozos] cím felé, és a digitális tartalmak térhódításának gyorsulása sokkal gyorsabban történik, mint vártuk." Riccitiello és az EA vezetősége azt várja, hogy a játékokból származó bevételek több mint fele már jövőre is az általuk digital gamingnek nevezett területről érkezik. Ide kell érteni mindent az iPhone-ra történő letöltésektől kezdve a Facebookos játékokon keresztül a mikrotranzakciós megoldásokkal operáló produktumokig. Az úriember szerint olyan világba ajtaján kopogtatunk "amelyet egykor teljes mértékben a PC uralt, majd teljes mértékben a konzolok, most pedig már egyikük sem. Az üzlet többé már nem a dobozolt árukról szól."

(A kép a csapat utolsó termékének, a The Saboteurnek állít emléket.)
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja