Öt nagyvállalat csatlakozna Brüsszelhez a Microsoft elleni perben

2005. április 07.
1.6531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nokia, Oracle, IBM, Red Hat és RealNetworks cégek által létesített ECIS lobbicsoport kérelmezte az Európai Bíróságnál, hogy csatlakozhasson az EU Bizottság mellé a Microsofttal folytatott perében.

Az European Committee for Interoperable Systems (ECIS) lépésével a szakma támogatásáról akarja biztosítani Brüsszelt a Microsoft megrendszabályozásában. Az ECIS jogi képviseletét ellátó Clifford Chance ügyvédje Thomas Vinje szerint a kérés cáfolja a Microsoft állítását, amely szerint a szakma ellenzi Brüsszel döntését.

"A Microsoft, miután megvásárolta a bizottság számos támogatóját, azt állítja, hogy az ügy nem rendelkezik szakmai támogatással" - jelentette ki. "Úgy gondolom lépésünk ékes bizonyítéka az ellenkezőjének."

Tavaly Brüsszel vétkesnek találta a Microsoftot monopólium közeli állapotok kialakításában és közel 500 millió eurós (642 millió dollár) bírság megfizetésére, valamint üzleti gyakorlatának megváltoztatására kötelezte.

A Microsoft halasztásra tett kísérlete sikertelennek bizonyult, így a rendelet értelmében piacra kell dobnia a Windows operációs rendszer egy Windows Media Player szoftver nélküli változatát is, valamint meg kell osztania bizonyos forráskódokat riválisaival. A Microsoft eleget tett a döntésnek, de fellebbezést nyújtott be ellene.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaKisember001 profiljaKisember001 profilja