Ötmillió dollár fejpénz vírusírókra

2003. november 07.
1.2631
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Microsoft 5 millió dolláros programot indított a vírusírás bűncselekményt elkövetők ellen.

Ezen belül - első körben - 250-250 ezer dollár díjat tűztek ki az MSBlast.A féreg és a Sobig vírus készítőinek nyomára vezetők jutalmazására. A bűnüldözők (az Interpol, az US Secret Service és az FBI), valamint az Information Technology Association of America képviselőivel közös sajtóértekezleten tett bejelentés szerint a fejpénzt az kaphatja meg, aki "olyan információt szolgáltat, ami az ezekért a törvényellenes és rosszindulatú támadásokért felelős személy/személyek letartóztatásához és elítéléshez vezet".

A Microsoft képviselője hangsúlyozta, hogy a cég nem kíván és nem is kívánhat bűnüldözéssel foglalkozni. Bár a törvényes keretek között a nyomozásban szorosan együttműködik a fent említett szervekkel (az együttműködés pontos mikéntjéről nem esett szó), a jutalomra pályázók a bejelentéseiket közvetlenül a bűnüldöző szervek helyi irodáinál tehetik meg - beleértve mind a 181 Interpol tagországot -, illetve az FBI Internetes Visszaélési Panaszközpont webhelyen.

A maradék 4 és fél millió dollár felhasználásáról csak annyit lehet tudni, hogy azok ellen a vírusírók ellen irányítják, talán újabb "vérdíjak" kitűzésével, akik kifejezetten elsősorban a Microsoft termékekben tesznek kárt. Bár 5 millió dollár igen nagy összeg, mégis eltörpül nemcsak a Microsoft bevételei, hanem még a mellett a 768 millió dolláros harmadik negyedéves bevételkiesés mellett is, amelynek egy részét a vírusok okozták egyes hosszú távú szerződések meghiúsításával.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
2 hozzászólás

totyak

8 éve, 10 hónapja és 17 napja

italianman írta:
Ezeket a vírusokat amúgy kik találták ki?
A Jézuska

válasz erre

italianman

8 éve, 10 hónapja és 17 napja

Ezeket a vírusokat amúgy kik találták ki?

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profilja