Öt évet kapott az illegális Microsoft-szoftver kereskedő

2006. december 02.
1.7451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az egyik Utah állambeli amerikai bíróság öt év börtönbüntetést szabott ki a 35 éves Scott Laneyra, aki hamisított Microsoft termékeket értékesített, és ebből tetemes anyagi haszonra tett szert.

A férfit többszörös csalással, valamint hamisítással vádolták, bűnössége pedig minden egyes vádpontban bebizonyosodott. A bíróság azonban a szabadságvesztés mellett még több mint kilencmillió dollár kártérítés megfizetésére is kötelezte a szoftverkalózt. Bűntársát, Tobias Grace-t szintén őrizetbe vette a rendőrség, akinek a tárgyalása jövő hónapban esedékes.

A hatóságok becslése szerint a két férfi több mint 12 millió dollár értékben értékesített Microsoft-szoftvereket. Az általuk okozott kár azonban ennél is nagyobb (hozzávetőlegesen 20 millió dollár), ugyanis nem csak a redmondi vállalat termékeivel, hanem a Symantec biztonsági szoftvereivel is kereskedtek az illetők.

Az ügy pikantériája azonban az, hogy a bűnözőknek segítségére volt az illegális tevékenységben néhány Microsoft-alkalmazott is, akik ellen szintén eljárást kezdeményeztek.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja