Összefogott a Sony, a Microsoft és a Nintendo, hogy Trump ne tegye tönkre a játékipart

2019. június 26.
10.6241
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Amikor a videojáték-piacon lévő három legnagyobb játékos, a Microsoft, a Nintendo és a Sony fog össze, akkor már tudni lehet, hogy valami nagyon nincs rendben, így természetesen jó indokuk van, hogy miért veszik fel vállt vállnak vetve a harcot.

A három nagyvállalat ugyanis egy hétoldalas levelet fogalmazott meg a Trump-adminisztráció irányába, miszerint gondolják át a Kínára vonatkozó díjszabás ideákat, különben roppant mód alááshatják a játékipart.

Jelenleg Amerika 25%-os vámszabást jegyez a Kínából beáramló, 250 milliárd dollár értékű árucikkek összességére, azonban míg ez az USA számára egy kedvező érték, addig a másik fél nem igazán jön ki jól belőle, ezért lenne létfontosságú Kína számára, hogy megalkudjanak. Ennek ellenére, ha nem sikerül kiegyezésre jutni, akkor Trump készen áll rá, hogy a további, körülbelül 350 milliárd dollár értékkel megegyező kínai árukra is adót vessen ki, ami az ország gazdaságára óriási csapást jelentene.

Bár Trump alapvetően nyitott lenne rá, hogy kiegyezzenek egy 10%-os adószabásban, azonban ha ez nem következik be, az megannyi piacot földhöz vágna, köztük a videojáték-ipart is. Ezzel ugyanis Kínától nagy valószínűséggel nem folyna be túlzottan nagy bevétel, ami hatalmas piac, ráadásul ezzel megannyi alkalmazott jövőjét is veszélybe helyezik. Az meg már csak hab a tortán, hogy a fogyasztók, és úgy mindent összevetve maguk a játékok is brutálisan megéreznék az egészet.

Trump szombaton fog találkozni Kína elnökével, ahol megvitatják ezeket a témaköröket, és nagy valószínűséggel pár óra leforgása alatt eldőlhet, hogy az elkövetkezendő években milyen irányt vesz a videojáték-ipar jövője.
5 hozzászólás

totyak

5 éve, 2 hónapja

Sikeres cégbirodalma van. Egy ország is olyan, mint egy nagy cég, azt hogy a fenébe nem tudja jól vezetni? Ráadásul vannak mellette értelmes tanácsadók is. Nem értem.

válasz erre

WarriorAutobot

5 éve, 2 hónapja

Az amerikaiak olyan hülyék... ez az ember csak egyre nagyobb bajt okoz.
Nem lennék meglepve ha okozna egy komolyabb háborút.

válasz erre

Direktor

5 éve, 2 hónapja és 1 napja

Kíváncsi leszek, mi lesz a találkozó vége. Sok szempontból aggályos most ez a helyzet.

válasz erre

Marduk

5 éve, 2 hónapja és 1 napja

VaPe írta:
Hát igen, ez az egész rengeteg féle terméket veszélyeztet, ott van az iPhone pl, a legnagyobb része Kínában készül.
Nagyjából így néz ki, amikor egy másik szuperhatalomnál csináltatod a dolgaid, mert olcsóbb, aztán végül el kezd zavarni, hogy emiatt gazdaságilag előrébb lesznek, mint te. Az amcsik olyan buták.

válasz erre

VaPe

5 éve, 2 hónapja és 1 napja

Hát igen, ez az egész rengeteg féle terméket veszélyeztet, ott van az iPhone pl, a legnagyobb része Kínában készül.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja