Advertisement

Őrület: egy férfi naponta több mint 250 ezer forintot keres 78 GeForce RTX 3080-as videokártyával

2021. január 09.
18.8101
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Simon Byrne nagyon komolyan veszi a kriptobányászatot, hiszen a férfi összeállított egy masinát, ami 78 darab (!!!) GeForce RTX 3080-nal dolgozik, ráadásul küllemre is különlegesen fest, hiszen RGB világítással bír.
Advertisement

Azonban nem ez a legérdekesebb aspektusa Byrne sztorijának, mivelhogy mint az kiderült, napi 900 dollárt hoz a konyhájára, ami azt jelenti, hogy közel 264 ezer forintot generál számára automatikusan ez a rendszer. A Bitcoin és az Ethereum értéke is 34 ezerre rúg mostanra, ami azt jelenti, hogy 20 ezer dollárt keres havonta Byrne, évente pedig több mint 250 ezer dollárt - azaz több mint 73 millió forintot.

Persze mondanunk sem kell, hogy mindez egy hatalmas befektetés eredménye, hiszen a videokártyák nagyjából félmillió forintba kerülnek egyesével, viszont kétségtelen, hogy hosszútávon megtérül az invesztálás.
Advertisement
9 hozzászólás

DNS

1 hónapja, 3 hete és 1 napja

Eléggé sokat elárul egy társadalom/civilizáció aktuális állapotáról, ahol ezt meg lehet csinálni... Kb. annyit, mint az, hogy egy Trump kaliberű fickót nem csak egyszer, hanem majdhogynem kétszer is elnökké lehet választani

válasz erre

totyak

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Durva, hogy egy év alatt bőven megtérül a befektetése. Bár azért itt nyilván komoly áramfogyasztás is megy, szóval számlája is van bőven. Viszont nincs gondja a szoba fűtésére, 78 kártya szerintem megoldja

Az ilyen dolgoknál mindig kérdéses nekem, hogy meddig éri meg csinálni, lehet, hogy egyik napról a másikra elértéktelenedik a bányászott cucc. Nem is értem igazán ezt a folyamatot, hogy a semmiből hogy keletkezik pénz, mi az, hogy bányássza.

És azt sem értem, hogy ettől miért nőnek a VGA árak, főleg az alsó, vagy középkategóriások, mert nyilván nem azokat használják a bányászok. Nálam is már nagyon időszerű lenne a VGA csere, de rettenetes árakon vannak, én most annyit nem tudok rászánni. Használtan nézegettem GTX 1060-akat, ami aztán igazán nem a világ közepe és már benne van a korban. Konkrétan hetek alatt a 6gb-os verzió 45-50 ezerről felment 60-70 ezerre. És ezt nem tudom hova tenni.

válasz erre

Mordorer

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Miért nem vetnek ennek véget amúgy? Mekkora baromság már hogy a "semmiből" csinálsz "pénzt" semmittevéssel...

válasz erre

Xelosz

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Remélem mind besül neki és a többinek is..
Engem nem zavarna egy bánya se de vitathatatlan, hogy ők okozzák ezeket a magas árakat..

válasz erre

fighterlaci

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ügyes gyerek. Az ilyenek miatt vannak az egekben a videokártya árak, meg ezek miatt nem kapni.

válasz erre

Grifid

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Hallottam valakitől, hogy látott valahol valakit aki egyszer találkozott valakivel, aki ismert egy becsületes bűnözőt...
Szóval akkor most majd megint felszaladnak a hardware árak?
ROFL!

válasz erre

Ronalddo

1 hónapja, 3 hete és 2 napja

Elég nevetséges dolog ez a bitcoin, hogy így simán lehet bányászni...

válasz erre

Direktor

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Te jó ég! Ez annyira beteg.

válasz erre

Imperator

1 hónapja, 3 hete és 3 napja

Hát igen, elkölt annyi pénzt, amennyit egy átlag ember fél élete során keres, majd következő évben keres annyit, mint egy átlag ember élete során. Olyan szép dolog ez, hogy a vagyonosabbak ingyen pénzhez tudnak jutni. Legalább is gondolom nem a banki hitelből vett ennyi kártyát.

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profilja